Kære "spørg tandlægen".

Jeg har et mindre overbid, dog ikke ét der kræver kirurgisk indgreb. Tandstilling mv. er herudover i orden og behøver ikke nødvendigvis at skulle rettes.


Jeg kunne imidlertid godt tænke mig, at få rettet overbidet, idet det betyder, at mit underansigt "står lidt udad", hvis det forstås, hvad jeg mener med dette ???

Jeg vil gerne spørge, om en behandling af overbid alene vil medføre, at ansigtet "korrigeres indadtil", eller om det også  betyder, at det vil blive "forlænget" ?
Og hvad med undermunden ? Vil denne også ændre udseende i takt med og i overensstemmelse med, at overmunden ændres ?

Hvor lang tid plejer en sådan behandling at tage på en voksen ?

Kan der udføres tandretning, selv om man har fået indsat kroner ?

Har I evt. nogle billeder af "før og efter" ?

De venligste hilsner
M

Vedr. overbid:
Jeg har nok lidt svært ved helt at forstå, hvad du mener med at dit underansigt står lidt udad. Skal jeg forstå det sådan, at din overlæbe står lidt fremme, fordi tænderne står fremme?
Hvis man retter overbiddet "almindeligt", vil det betyde, at  at overlæben kommer lidt længere ind. Ansigtet bliver ikke længere, og underkæben ændres ikke, men idet overkæben og -læben kommer lidt længere ind, kan underkæben ses ud som om den kommer lidt frem.
 
En standardbehandling af overbid på en voksen vil normalt tage 1½ - 2 år.
Man kan godt få rettet tænder, selv om der er kroner på tænderne.
 
Jeg synes, du skulle få en konsultation hos en specialtandlæge i tandregulering. Hun/han vil kunne fortælle dig om dine muligheder, og det forpligter dig ikke til noget (jo - til at betale konsultationen, selvfølgelig). Der vil du også bedre kunne se f.eks. gipsmodeller fra før og efter.

Med venlig hilsen
Elisabet Højensgård,
specialtandlæge i tandregulering, Silkeborg.
www.spoergtandlaegen.dk