Kære axel
 
Jeg er en kvinde på 28 år, og kan mærke at jeg er ved at få en visdomstand i højre overmund. Jeg syntes den føltes skæv, og den er allerede begyndt at genere mig, selvom den kun lige er kommer meget lidt frem.
Jeg har haft en før der er blevet taget ud, der gik betændelse i den og det gjorde meget ondt.... og jeg har ikke lyst til at få revet denne her ud der nu er på vej.
 
 
 jeg skal rejse om 6 dage det vil sige den 7/7, og skal være væk i 14 dage.
Og nu er jeg blevet bange for at tanden når at komme helt ud når jeg er på ferien. Og jeg har ikke lyst til at have min ferie ødelagt pågrund af smerter. Ved du hvor lang tid der går før den kommer helt ud ? jeg har kunne mærke den i 14 dage nu.
 
Og lige et mærkeligt spørsgmål. visdomstanden sidder så langt bagud i min mund .....hvordan vil de få den ud ( hvis den skal ud) når jeg ikke kan åbne munden mere end jeg kan. De kan ikke komme ind til den.??
 
Håber du har tid til at svare tilbage på min email inden jeg rejser
 
Venlig hilsen B


Hej B.

Jeg kan ikke sige dig hvor lang tid det tager for tanden at bryde helt frem. Det kan vare uger, måneder og måske aldrig.
Pladsmæssigt er det ikke noget problem at fjerne den for en rutineret tandlæge, selv om din gabeevne måske er reduceret.
Overmundsvisdomstænder giver sjældent problemer tandlægefagligt set og er som regel nemme at ekstrahere.
Hvis tanden kun er meget lidt frembrudt, kan du vente med at tage stilling til den efter din ferie.
Hvis den derimod er så meget fremme, at den let lader sig fjerne, så få den ud nu, bliv samtidigt dækket med Penicillin og få ekstra nok til ferien.
I mit lange tandlægeliv har jeg aldrig set betændelse efter fjernelse af visdomstand i overmunden.

God ferie og med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk