Har nu igennem ca. 4 måneder haft en "ulden" fornemmelse i munden. Fornemmelse, som man har efter at have spist f.eks. rabarber. Spytsekretionen er iorden.
Ganske let svien i mundslimhinden. En fornemmelse af, at viskositeten i spyttet er anderledes.Læber og slimhinde klæber til tænderne,- specielt om natten. Har også en fornemmelse af tør plet i halsen.    
Har tænkt på kontaktallergi og forsøgt at undgå forsk. madvarer,-uden effekt.
Jeg har tidl. spist plaqueoff imod tandsten,- er selvfølgelig også stoppet med det. Kunne man forestille sig, at dette stof har lavet en permanent ændring af spyttets sammensætning,- eller har I andre forslag?  Jeg håber på det!!!!!!!!!!!!!
MVH. LH. 


Kære LH.
Tak for dine supplerende oplysninger.

Det  kan være tegn på Candidiasis eller B12-mangel. Fornemmelsen af at saliva er blevet mere viskøs  kan være et tegn på nedsat spytsekretion, som igen kan være et aldersfænomen, medicinbivirkning eller Sjögrens syndrom, for nu blot at pege på de mere almindelige. "Sove med åben mund" vil også give udtørringssymptomer og "tør plet i halsen". Tandimpressioner i kind og tunge kan være en følge af en lettere uvane.
Der må være mindst 100 forskellige forklaringer og vi må  derfor anbefale klinisk undersøgelse hos en tandlæge/ØNH-læge med interesse for den slags problemer.
 
Venlig hilsen
Henning og Axel
www.spoergtandlaegen.dk