For et år siden er vi flyttet med vores tre børn (2, 7 og 9 år) til Berlin. Her er ingen skoletandlæge, så vi har selv været hos en almindelig børn og voksen tandlæge. Denne anbefaler at børnene kommer til kontrol hvert halve år, men også at de to store børn 3-4 gange om året får en tandrensning. Det har vi været første gang, mens synes det lyder voldsomt at det skal forgå så hyppigt. Halvårligt mener vi vil være mere passende. Vores børn har tidligere været tilknyttet tandplejen i Gentofte og mig bekendt har de aldrig fået en professionel tandrensning. Derfor kunne jeg godt tænke mig at vide hvorfor man ikke laver tandrensning på børn i Danmark og om det kan have nogen skadelig virkning på vores børns tænder at de bliver ofte renset? Jeg tænker på den dag vi flytter til Danmark igen og de så igen skal indgå i skoletandplejen og ikke får den flere gange årlige tandrensning.

 

På forhånd tak,

Ann Olling, Berlin


 
Du har ret.
Tandrensning i den alder er helt tilstrækkeligt en højst to gange årligt, med mindre helt ekstreme forhold taler for det.
Og det har vi egentlig aldrig været ude for.
I Danmark er det ikke en naturnødvendighed at få renset tænder i børnetandplejen.. Mine børn har i  skole/børne/tandplejen aldrig fået renset tænder. Så der er en stor variation i opfattelsen af nødvendigheden hos de forskellige behandlere.
Tænderne tager ikke skade af rensningen, men så mange gange er det unødvendigt - du må tænke på, at det drejer sig hovedsageligt om mælketænder - og tandkødet, som tandrensningen tager sigte på - skiftes jo ud ved frembrudet af de blivende tænder.
Så mit råd er at I forklarer tandlægen, at I kun ønsker tandrensningen højst en gang årligt.
Det er jo også lidt billigere!

Med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk