Subject: Tandregulering i udlandet


Vores søns blivende tænder har altid siddet lidt hulter til bulter. De sidder både lidt ind over hinanden, og de roterer også. Da han var 8 år, havde han i et halvt års tid en ganebøjle for at få "flyttet" en enkelt fortand i undermunden, der sad "udvendigt" på tænderne i overmunden. Hans blivende tænder er forholdsvist store, og skoletandlægen i Danmark har naturligvis holdt øje med hans tænder, men har hele tiden sagt, at han ikke kunne få "togskinner" på, før han havde skiftet alle mælketænderne. Det har irriteret vores søn på 13 år meget, for han er virkelig ked af sine tænder.
 
Nu er vi så flyttet til Luxembourg her i foråret, og vores søn er nu af en dansk tandlæge hernede blevet henvist til en dygtig tandtekniker her i Luxembourg. Han hedder Germain Becker. Germain Becker og hans personale virker uhyre professionelle, og de var meget grundige i gennemgangen af forløbet, da vi var til den første konsultation. Jeg er jo ikke tandlæge, og derfor er det jo umuligt at bedømme, om han er en dygtig tandtekniker. Men vi har som sagt fået ham anbefalet af en dansk tandlæge, der har praksis her i Luxembourg.
 
Vi har som sagt været til den første konsultation hos ham, og han siger, at han bestemt kan gøre noget for vores søns tandstilling, og han vil gerne i gang med det samme. Han siger, at han fremfor at hive tænder ud vil slibe lidt af nogle af tandsiderne, så der bliver plads til at rykke tænderne pænt på plads via "togskinner", som skal sidde på i ca. 15 måneder, og herefter vil han montere en retainer bag på tænderne (formodentlig både i over- og undermund).
 
Vi ved ikke, hvornår vi flytter hjem til Danmark igen, så derfor vil vi naturligvis gerne i gang med at få reguleret hans tænder.
 
Lyder det som en rigtig løsning - og skal vi bare gå i gang?
 
Med venlig hilsen

En bekymret mor...Germain  har klinik i Dudelange og er en meget dygtig og velanskrevet specialtandlæge!
Ingen problemer med hans behandling - men det bliver selvfølgelig for egen regning! Hils ham fra Lis Højensgård i århus!
 
mvh axel
www.spoergtandlaegen.dk