Til Axel – Spørg Tandlægen

Jeg Sendte dig forleden følgende mail og modtog efterfølgende nedenstående svar fra dig:

Jeg fik afsluttet en rodbehandling i +7 i begyndelsen af april måned i år. Behandlingen udgjordes af 3 stk. apikal amputation og rodfyldning med efterfølgende plastfyldning. Til trods for dette har jeg stadig vedvarende smerter det pågældende sted. Da jeg efter behandlingens afslutning sagde til min tandlæge, at jeg stadig havde ondt, sagde hun, at jeg skulle bruge tandtråd og børste tænderne omhyggelig, da der også var noget tandkødsbetændelse. Det har imidlertid ikke hjulpet, og jeg føler mig derfor meget magtesløs, idet jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre. Min tandlæge gav udtryk for at behandlingen var afsluttet, og at der ikke kunne gøres mere, men jeg kan ikke holde ud at gå med smerterne mere. Smerterne er konstante, og ikke afhængig af om jeg drikker koldt eller varmt!
 
Hilsen FrankHej Frank.
 
Undskyld det sene svar.
 
Det er før beskrevet i litteraturen om patienter, der har fået den ene efter den anden tand først rodbehandlet - dernæst trukket ud UDEN at smerterne forsvandt.
Du trænger efter min mening til en tilbundsgående undersøgelse, der udelukker andre smertevoldende tilstande end fra tænderne.
Nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men måske er der mulighed for at du kan blive henvist til en amtstandklinik, hvor man er i stand til at udrede dine symptomer. Undersøgelsen og behandlingen der er gratis og tandlægerne har som regel stor erfaring, da de modtager mange patienter fra praktiserende tandlæger i landet.
 
Hvis ikke det er muligt, prøv da en anden tandlæge og forklar dig som du har gjort her. Du skal ikke finde dig i at have smerter, hvis det skyldes inkompetence.
 
Lad mig høre fra dig.
 
Med venlig hilsen
 
Axel
www.spoergtandlaegen.dk