Kære dygtige "Spørg tandlægen"
 
Kort tid efter min visdomstandsoperation, hvor visdomstanden lå i min kæbe, fik jeg et meget venligt svar omkring "øget spytsekretion efter operation".
 
Dette symptom har jeg ikke mere.
 
I perioden efter har jeg valgt at få akupunktur. Grundet akupunktørens og min egen ferie vil der gå en måned uden. Jeg synes, at akupunkturen har hjulpet mig med øget blodgennemstrømning til min følelsesløse hage og underlæbe.
 
Men i den sidste uge er der forekommet øget snurren og prikken og svien ved hage og underlæbe. Jeg har sværere ved at gabe ordentligt op, når jeg skal spise noget blødt, fx. en hjemmebagt bolle. Snurreriet / følelsesløsheden distraherer.
 
Jeg har svært ved at vurdere selv, om det er nerveender, der arbejder på højtryk, og at det er et udtryk for bedring.
 
Eller om jeg skal bede om yderligere undersøgelse og evt. henvisning, hvorhen???
 
Efter ophør med penicillinbehandling fik jeg taget blodprøver, og der er ingen betændelsesreaktion i kroppen.
 
Der er nu gået godt to måneder efter operationen, lyder dette normalt, når det nu var en i følge kæbekirurgen kompliceret operation med risiko for komplikationer, som jeg også har fået.
 
De venligste hilsener fra AnneKære Anne,

Snurren og prikken i underlæben kan være tegn til at nerven er ved at genoptage sin funktion - jeg opfatter det således som et positivt tegn. Der er desværre ikke nogen behandling der kan fremskynde processen, og først 1 år efter operationen kan man vurdere slutresultatet. Du må således fortsat have tålmodighed.

Venlig hilsen

Henning
www.spoergtandlaegen.dk