Hej

Jeg har overvejet at få kroner på alle mine tænder i overmunden, som gør at jeg ikke smiler pga. misfarvning og plumper, - men er lidt skeptisk, da jeg i forvejen har 3 kroner der er 4 år gamle, hvor man kan se metallet i kanten af tandkødet. Jeg har ikke paradentose, men har ifølge tandlægen, børstet tænderne forkert så tandkødet har trukket sig tilbage.

Ville det være mere hensigtsmæssigt at få revet tænderne ud og få lavet implantationer i stedet for.

Hvis jeg skal hen og tage et lån for at få et pænt sæt tænder, ville det være dejligt at smilet holdte mange år i fremtiden.

Hilsen Gitte Hansen

Implantater er ikke løsningen - der kan det også forekomme, at metalkanten med tiden bliver synlig, og det er da også en drastisk løsning, synes jeg.
I dag fremstilles kroner helt uden metal, så overgangen mellem tand og krone falder bedre sammen, selv om tandkødet skulle trække sig yderligere tilbage.
Det er rene porcelæns kroner af speciel art, som er stærkt og holdbart og limes fast med tandfarvet lim, der passer til dine tænder.
En anden mulighed, som er knapt så dyr, kunne være at få lagt facader på tænderne, da jeg forstår, det hovedsageligt er et kosmetisk problem, du har.
Det er ikke så stort et indgreb på tanden og er nemme at skifte, hvis behovet opstår igen.
Prøv at tale med din tandlæge om dette.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk