Jeg fik afsluttet en rodbehandling i +7 i begyndelsen af april måned i år. Behandlingen udgjordes af 3 stk. apikal amputation og rodfyldning med efterfølgende plastfyldning. Til trods for dette har jeg stadig vedvarende smerter det pågældende sted. Da jeg efter behandlingens afslutning sagde til min tandlæge, at jeg stadig havde ondt, sagde hun, at jeg skulle bruge tandtråd og børste tænderne omhyggelig, da der også var noget tandkødsbetændelse. Det har imidlertid ikke hjulpet, og jeg føler mig derfor meget magtesløs, idet jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre. Min tandlæge gav udtryk for at behandlingen var afsluttet, og at der ikke kunne gøres mere, men jeg kan ikke holde ud at gå med smerterne mere. Smerterne er konstante, og ikke afhængig af om jeg drikker koldt eller varmt!
 
Hilsen FrankHej Frank.

Det er så afgjort for længe, du har haft smerter efter en rodbehandling...
Der må være noget galt.

Der er flere muligheder:

Der kan være mangelfuld rodfyldning af eksisterende kanaler.

Der kan være en ekstra rodkanal, der ikke er rodbehandlet og derfor smertevoldende.

Der kan være uheldig åbning af rodkanalen med deraf følgende betændt kontakt til omgivende knogle (parietal perforation).

Der kan være en kronisk betændelse, måske i en cyste, over tandrødderne.

Der kan være en ubehandlet bihulebetændelse over pågældende tand.

Der kan være en rodfractur (knækket rod).

Du skal gå til din tandlæge og få hende til at undersøge dig igen.
Man kan prøve at sætte en meget svag strøm gennem tanden, for at se om der evt. skulle være en ubehandlet kanal, ligesom der også skal tages et godt røntgenbillede, der kan afsløre eventuelle ekstra rodkanaler og andre unormale forhold omkring tandens rødder.

Et røntgenfoto af bihulen vil også kunne afsløre en evt. betændelse.

Betændelse kan under alle omstændigheder fjernes ved hjælp af antibiotika, Penicillin, Erythromycin, etc., men årsagen skal findes, ellers kommer den tilbage.

Dersom du ikke har tillid til tandlægen, så find en anden og forklar dine problemer lige så godt som her.


Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk