Hej Axel.
Jeg fik i mandags, fjernet en visdomstand i under munden. Den sad godt fast, og måtte deles i flere stykker for at komme fri.Det var kl 14 30 mandag.
 
Mandag aften blødte det stadig meget og jeg havde MANGE smerter.Jeg har lige siden taget 3 - 4 ipren  a´ 200 mg. hver 4. time dag og nat.
 
Jeg ringede til min tandlæge om onsdagen, hvor jeg så fik en bedøvende tampon lagt i hullet. Den blev skiftet igen om torsdagen, og taget helt ud fredag.
Jeg kunne godt sove uden at vågen de to nætter jeg var med tampon. Men ikke før og efter.
Jeg fik besked på at jeg skulle skulle hullet med brintoverilte og vand  2 gange om dagen, i week-enden.
 
Jeg har gjort som han sagde. Men jeg har ikke fået færre smerter.
 
Jeg har forfærtelig undt i øret og nogen gange i øjet i den side jeg har fået den revet ud.. Jeg har fået nogen store blister i munden der bliver stadig større. Har det noget med henanden af gøre?
 
Hvor længe Skal det gøre så fandens ondt..Når jeg har taget pillerne føles det som om jeg havde været i bedøvelse hos tandlægen og det er ved at vågne op. En ubehagelig murren i kind og tandkød.
 
Kan der være betændelse i når jeg ikke har feber og ikke er hævet ?
 
Det bruser og flyder med hvide klumper når jeg skyller med kanylen i såret.
 
Jeg håber meget at du har tid til at sende mig et svar. Jeg er ved at blive desparat af smerte.
 
Hilsen Nina

Hej Nina.

Hvis ikke det er holdt op med at gøre ondt, skal du have lagt en såkaldt eugenolmêche (gaze med nellikeolie) i såret. Det tager smerten. Den skal skiftes hver dag, til det er smertefrit.
Du må gerne tage Ibumetintabletter 200 mg, som fås i håndkøb, 3 ad gangen altså 600 mg, højst 3 gange dagligt, gerne sammen med almindelige smertestillende tabletter, f.x. Panodil.
Tilstanden er ikke usædvanlig-desværre- og kaldes alveolitis sicca dolorosa. Den gør nederdrægtigt ondt og stråler typisk op i øre og pande og kan vare op til 14 dage.
Der er sandsynligvis ikke tale om betændelse, men du skal nok ikke skylle, men lade det i fred.

Jeg har selv prøvet det og ved hvor ondt det gør.

Med venlig hilsen

Axel
www. spoergtandlaegen.dk