Hej
 
Jeg gik til min tandlæge ( i starten af august) da jeg havde stærke smerter i venstre undermund - jeg troede det var et hul.
 
Hun tog et røntgen billede og sagde jeg havde tre huller hvor det ene sad mellem visdomstand og tand ...så den visdomstand sku ud  -før hun ku lave det ene
 
Så sendte hun  mig ud af døren med en regning ,uden reelt at lave det to huller hun ku have lavet. (det var fredag sidst på dagen og jeg havde taget 1 time tidligere fri fra arbejde. Jeg var vred og målløs.
 
Der gik så yderligere en uge og pga. smerter kom jeg hurtigt til en kæbekirug, der smadrede visdomstanden ud med en hammer !!!! En utrolig ubehagelig oplevelse og siden da har jeg haft stærke smerter. Men en procedure der åbenbart er normal.Så var den ude ...og tilbage var tandlægen.
 
Jeg skiftede tandlæge i det jeg ikke brød mig om at den første intet havde foretaget sig andet end at give mig en regning ...
 
Så var jeg til tandlæge 2 og fik lavet det ene hul ...de andre måtte vente specielt det ene - fordi såret fra operationen ikke var helet. Ja man forstår det ikke når jeg nu havde fortalt hende hvad der var i vejen. Altså at hun kun lavede det ene...
 
Den ny  tandlæge  sagde imidlertid at de smerter ikke var normale og jeg sku tale med kæbekirugen. Men at jeg sku komme igen om 3 uger når såret var helet så ville hun lave resten.
 
Nå, man er jo total hjælpæløs overfor de tandlæger og jeg gik igen til kæbe kirurgen, der undersøgte mig og sagde, at det han havde lavet var ok...men at jeg bed sammen forkert og det var derfor jeg havde kroniske smerter i kraniet -  i venstre tinding og kæbe...og hele baghovedet. Og det gør superondt ..
 
I onsdags d 26 sep. var hullet efter visdomstanden endelig helet - og jeg fik så endelig lavet de to huller der lå meget besværligt at komme til ...åbenbart.
Umiddelbart virkede det som om at det hjalp den første dag men nej
 
Jeg har nu haft stærke smerter gennem nu snart 8 uger og Panodil hjælper kun i 1 time.
 
Hvad gør jeg og hvad kan der være i vejen.
Det gør meget ondt og de smerter forringer min livskvalitet utroligt da det hele tiden er der... i mit arbejde sidder jeg med headsæt på hele tiden og nu har jeg taget orlov.. Min søn forstår ikke at jeg hele tiden har ondt i hovedet ..for det har jeg aldrig hafte før.
 
Jeg må og skal have hjælp nu for det er alvorligt...hvad kan der dog være gået galt ...det er i min tinding i baghoved i kæbe og kun i venstre side.
 
Er det betændelse
 
Kan et røntgen afsløre hvad der er i vejen
 
Hvad skal jeg gøre .

En der er ret skuffet over tandlæger.
 
Hej Tina.
 
Jeg forstår din  kedelige situation og ud fra dine tidligere og senere på mine spørgsmål givne oplysninger, synes jeg du skal droppe dine tandlæger, som du ikke mere har tillid til.
 
Du bør få taget røntgen af stedet hvor visdomstanden lå og derved få klarhed over om der skulle være sket skade, revne, brud eller lignende efter det noget voldsomme hændelsesforløb. Jeg har hørt om det med at spalte tanden med mejsel og hammer, men aldrig selv gjort det. Der kan være kraftig påvirkning af knogle og også af kæbeled. Det ville forklare dine symptomer og også et (ikke tidligere beskrevet)  forkert bid.
 
Er der ikke noget at finde her, bør der foretages en vitalitetsprøve af dine undermundskindtænder, man undersøger om tanden reagerer på en meget svag strøm, specielt naboen til den fjernede visdomstand. Reagerer tanden ikke på dette stimulus, er tandnerven lidende.
Huller, der er fremkommet pga. en visdomstand ligger som regel langt nede, er vanskelige at behandle, og afstanden til tandnerven er dér ikke stor.
En læsion af tandnerven kan forekomme ved rengøring af hullet. En sådan nervebetændelse vil også udløse kraftige smerter, som dog kan fjernes ved enten ekstraktion eller rodbehandling af pågældende tand.
 
Som midlertidig smerteløsning anbefaler jeg Ibumetin tabletter á 600 mg højst 4 gange daglig sammen med 2 Panodil højst 4 gange daglig.
Du kan i håndkøb få Ibumetin á 200 mg, så tager du blot 3 af dem.
 
Jeg har svaret dig direkte, da du har behov for lidt støtte.
 
Med venlig hilsen
 
Axel Tulinius
Tandlæge,MPH
www.spoergtandlaegen.dk