Hej. 
Jeg har for flere år siden fået trukket en tand ud, grundet en revne i roden. Siden da har jeg ønsket mig en 3 ledet bro i venstre overmund. Det handler om de sidste 3 tænder uden visdomstand, hvoraf den næstsidste mangler.

Jeg er gravid i 7 mdr. og da tandlægen ikke så noget problem i det, gik vi i gang den 17. Juni. Da bedøvelsen var væk, skal jeg love for jeg fik tandpine. Røntgenbilledet viste at roden så sund ud, så den er ikke rodbehandlet.
Jeg er meget kuldefølsom, så tandlægen mente det var grunden til tandpinen, som dog var aftagende på dag 12. Dag 14 skulle jeg så have den oprindelige bro på, og da han bedøvede mig, mærkede jeg ligesom at han stak forkert, og min kind har været øm i en uges tid efter, men tandpinen er også fortsat.
Nu er mit spørgsmål så, og det er bedøvelsen der er skyld i tandpinen, eller hvorfor jeg bliver ved med at have ondt? Om 4 dage er der gået 14 dage siden kronerne blev sat på, og jeg tager stadig en masse smertestillende, for overhovedet at holde livet ud. Jeg henvendte mig til lægen, for at få noget smertestillende som jeg må tage, når jeg nu er gravid. Jeg kan ikke undgå at tænke på, om min lille pige tager skade af, at jeg tager alle de piller.
Hvor lang tid skal jeg acceptere at jeg har så ondt? Kan det være grundet graviditeten, der er jo noget med tænderne når man er gravid?
Det værste er, at min tandlæge går på ferie om 4 dage, så jeg føler mig på herrens mark! Håber du kan berolige mig lidt, for jeg er ved at være desperat i dette smertehelvede? 
Hilsen Anja


Hej.
Det er ikke rimeligt at have smerter så lang tid efter behandlingen.
Uden at være helt sikker, lyder det som om tilslibningen af tænderne før brobehandlingen har blotlagt en meget fin adgang til pulpa (tandnerven).
Det er meget smertefuldt - men går over efter et stykke tid - når pulpa nekrotiserer (visner). Det er ikke nogen gunstig situation, da det vil medføre rodbetændelse.
Min konklusion af din situation er, at du må få fjernet broen og undersøgt tændernes tilstand mhp på pulpaskade.
Det har ikke noget med graviditeten at gøre.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk