Hej Axel

 

Jeg har da jeg var yngre været igennem en længerevarende tandregulering i 7 år der endte med udtrækning af tand og fast bøjle med brackets i undermund.

 

I forbindelse med aftagelse af disse brackets fik jeg at vide, at der måske kunne sidde lidt rest lim tilbage der ville blive slidt af med tiden.

 

Har holdt øje med i det 3 år og når kigger jeg nærmer på tænderne i undermunden og kan jeg se tydelige slibespor fra roterende værktøj fra på forsiden af de tænder der har siddet brackets på (kan ses når tænderne er "tørre for spyt"). Ligeledes er der på to af tænderne en mat plamage på det område hvor bracket har siddet - altså ikke rundt om men der hvor den var limet fast. Kan huske at disse kom efter der blev smurt noget ætsende på hele overfladen så bracket kunne limes fast.

De tænder der ikke har siddet brackets på er "porcelænsblanke" men de der har siddet brackets på altså har en overflade fyldt med slibespor og matte områder som tydeligt kan føles med en negl og ses hvis tænderne tørres for spyt. Før der blev sat brackets på var de blanke som de andre tænder.

 

Kan det være rigtigt at man efter fjernelse af brackets er efterladt med en emalje der er sådan ? Kender andre der har haft bøjle og deres emalje er hel blank. Kunne lidt få det indtryk at tænderne ikke er blevet poleret/pudset ordentlig op efter aftagelse af brackets eller måske poleret med noget forkert.


 

Her vedhæftet et par billeder (til dig alene)

 

Mvh. Frustreret ung mand


Hej.

<>Vi  (ortospecialisten og jeg) har set dine i øvrigt fine billeder.
Det kan lade sig gøre, at få fladerne helt blanke vha :

 Stainbuster burs, fordi de egl. var til at fjerne tobaks/kaffe/themisfarvninger med. Dem, jeg har, hedder Ref. 2502, Lot 839698. Der er en www adresse: www.abrasive-tech.com.

Så kan jeg vist ikke finde flere informationer.

Hilsen Lis Højensgaard, specialtandlæge i orthodonti

Tal med din tandlæge om brugen af disse "bor"


Mvh
Axel Tulinius

Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk