Emne: Vigtigt spørgsmål om hjælp

 

hej jeg skriver til dig da jeg længe har søgt efter hjælp.  Jeg lider af, at min kæbe samt resten af højre del af ansigtet, er gået i stå i væksten fra jeg var barn. Jeg er i dag 19 år gammel, og det har i mange år gået mig psykisk på at min kæbe sidder højere oppe i min højre del end venstre del af ansigtet. Dette at væksten er stoppet, gør også at min næse er blevet skæv (skillevæggen) den har jeg nu kunne få opereret gratis på sønderborg sygehus, da det gør det besværligt med briller, trække vejret m.m. Men jeg har valgt at takke nej i første omgang, da jeg først vil have styr på mit kæbeparti, så jeg derefter kan se hvorvidt næsen og munden i højre del, vil følge med ned på plad, når kæben bliver ændret.
Jeg henvender mig nu til dig, da jeg ville høre hvilke muligheder der er for at hjælpe mig med min kæbe, Så den kan komme på ned på længde med min anden. Den sidder ca. 05cm længere oppe, mens i højre del mens venstre del af kæben sidder længere ned og fuldt udvokset. Jeg håber inderligt du vil svare tilbgae hurtigst mulig. Mvh. Mette Christensen


Kære Mette Christensen

Jeg blev rigtig ked af det på dine vegne – det lyder som et problem, der skulle have været taget hånd om for længe siden. Det, jeg tror vil være det bedste for dig er, at du skal ses på af en specialtandlæge i tandregulering– ja, du læste rigtigt  - vi, der er specialtandlæger i tandregulering arbejder meget med unormal kæbevækst – også som det, du har beskrevet.

Nu nævnte du Sønderborg sygehus – hvis du bor i Sønderjylland, kan jeg henvise dig til en rigtig god kollega af mig, som holder til i Åbenrå og som har stor erfaring med bl.a. skæve kæber. Han kan fortælle dig, hvad der kan gøres.

Mail tilbage, evt. direkte til mig: orto.lis@mail.tele.dk – eller ring til mig i næste uge (86 82 51 88 - helst mandag 15-18 eller onsdag 8.30 – 16) – så skal jeg hjælpe dig videre i systemet. Hvis det er, som du beskriver, koster det ikke dig noget – det er det, der kaldes en Regionsopgave.

Med de venligste hilsner Lis Højensgård, specialtandlæge i Silkeborg

Axel Tulinius,
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk