Hej Tandlæge, 

Efter jeg har fået en rodbehandling i Bulgarien (2 uger siden) er min tand til at rokke lidt med. jeg har også hele tiden en dårlig smag i munden hvilket jeg tror er betændelse.. Når jeg suger vakum så kommer smagen. < Jeg følte at tandlægen var rigtig god og professionel, men nu er jeg selvfølgelig lidt nervøs for hvad der kan ske.  Det er 3. tand fra min visdomstand i høje side i undermunden.
 

Er det noget jeg skal være nervøs over eller skal jeg se tiden an da det er lavet fornyligt?

 

Mvh
Danni

 

Hej Danni,
ja, det er lidt betænkeligt.
Der er flere muligheder: Der kan være parodontose omkring tanden. Grunden til rodbehandling har jo nok været betændelse på rodspidsen eller rodspidserne, som endnu ikke er helet op. Derfor kan den rokkes lidt, men der kan ogå være en infraktion eller direkte en flækket tandkrone, det ses desværre også. Der er også den mulighed, at tandfyldningen ikke er helt tæt og at der her kan sive bakterier begge veje. Endelig kan der være en ikke-behandlet tandrod. Kindtænderne i undermunden har ofte 4 rødder og dermed 4 kanaler, der ikke altid er lette at finde.
Efter 2 uger skulle du gerne være symptomfri, så jeg synes du skal få tanden røntgen fotograferet og undersøgt af en tandlæge snarest.

Med venlig hilsen
Axel V. Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk