Hey.

Vores søn på 5 år tabte en fyldning i sin tand ( en mælketand ) og vi tog til tandlægen i USA og bad dem genfylde den - i stedet har de sat en sølvkrone på, da de mente det var et dybt hul. Jeg synes det er meget voldsomt med en sølvkrone  og syns det er så synd at vores 5 årige skulle igennem så meget smerte og at han nu skal rende rundt med en pirattand. Er det normalt eller hvordan skal vi forholde os? Ville man ikke i Danmark bare have rykket tanden ud?

Vh Klentz


Hej.

Det er en rigtig god  tandlæge, der  tænker på fremtiden.  Hvis mælketanden var blevet trukket ud i så tidlig alder, ville nabotænderne rykke sammen og derved give problemer for  frembrud af den underliggende voksentand, der jo først kommer frem om flere år. Den krone din søn har fået, fungerer som pladsholder, så drengen kan undgå trangstilling  med efterfølgende tandregulering.
Der findes flere typer pladsholdere. Jeg foretrækker en spiral, der bindes til nabotænderne med rustfri tynd ståltråd. Den kommer til at ligge under tandkødet og er usynlig og nem at fjerne, når tiden er til det.

Med venlig hilsen
Axel V. Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk