Hej
Jeg har de sidste par år fået at vide af min tandlæge, at jeg havde
parodontose, men at det nok kunne holdes på blivende niveau, ellers intet,
så jeg havde ingen mistanke om, at der var fare på færde.
Ved sidste besøg kunne jeg mærke, at der var noget galt ved den ene kindtand
i overmunden og spurgte derfor ind til denne tand. Fik at vide det var pga
af paradontose og at der var en lomme på 10, og at også andre tænder var
angrebet. Dette gav mig et chock og selvfølgelig noget at tænke over.
Jeg fandt en tandlæge, der annoncerede med parodontose som speciale og
kontaktede ham. Var til undersøgelse, og blev anbefalet 3 operationer i
overmunden, med ilægning af knogleerstatning. Højre + venste side + foran.
Venste side ser for nuværende ok ud, Tandkødet har trukket sig lidt og
tænderne er gået lidt løse. Den dybeste lomme efter hans måling var en 7 er,
ellers mellem 3, 4 og 5 og en enkelt 6 er.
Fortænderne er opererede ved begge 2 ere. Slap for operation ved 1erne da
jeg var utrolig ked af det, selvom beskeden var at det ikke kunne undgå at
blive pænt, lommerne var her kun ml.2 og 3 et enkelt sted på 4.Den ene
opererede fortand havde en måling på 6 og en på 7 ellers på 3 og 2, den
anden fortand havde en enkelt måling på 5, og ellers 2, 3,og 4.Begge er nu
løse efter operationen.
Højre side gik ikke godt. Den ene kindtand, som var målt til 10 to steder,
ellers 4,5og 6, blev opereret ud, dette var jeg blevet advaret om, at dette
kunne ske. En anden blev flyttet, eller drejet, så den kom til at sidde tæt
op ad sidetanden, så der er blevet et hul på den anden side, hvor tander er
blevet meget blottet. Iøvrigt blev den meget løs under operationen, så næste
gang jeg kom til kontrol blev den slebet ned uden forvarsel, så den bedre
kunne gro fast, dette er dog endnu ikke sket efter godt 2 mdr.. Tanden vil
nu kræve en krone, hvis den ellers kan holde, da den vist ikke har meget
rodfæste.De 2 andre sidder også løse.
Jeg vil gerne vente for at se, om der ikke skulle være mulighed for at få en
implantat i stedet for den manglende tand. Tandlægen forslog at jeg skulle
have en bro, som så skal gå over alle kindtænderne, også den nedslebede tand
og vist også visdomtanden, for den har han bevaret til dette formål, for
ligesom at holde sammen på det.

Her efter operationerne føler jeg nok, at jeg var for hurtig til at sige ja.
Jeg blev jo ikke orienteret om at tænderne ville gå løse, alle tænder er jo
gået løse under operationen mere eller mindre,og jeg ved jo heller ikke om
de vil gro fast, og fortænderne er jo heller ikke pæne, især ikke den ene,
hvor lommen var på 3,4 og en enkelt 5er, så havde det egentlig været
nødvendigt at operere?
Jeg havde jo fuldt tillid til tandlægen og med en pris på kr. 30.000 +
diverse for operationerne troede jeg at jeg blev behandlet på betryggende
vis. Hertil kommer så diverse reperationsarbejde, såsom broer og kroner.
Jeg følte mig lidt svigtet af min egen tandlæge, som jo ikke mente der var
nogen behandling, og også svigtet af tandlægen, som har behandlet mig. Hvad
gør jeg?

Hilsen parodontosepatienten

Hej .

Du har allerede betalt en høj pris for ikke ret meget. Egentlig.
Mit råd er: vent til du ser om tænderne igen sidder fast, før du går videre i behandlingen.
Du skal ikke få lavet bro eller andet foreløbig. Lad evt. en anden tandlæge vurdere din situation, når du mener, der er sket en ændring til det bedre-.
Det er det bedste råd jeg kan give dig.
Og synes også det er et voldsomt honorar, (efter dine oplysninger).

mvh

Axel
www.spoergtandlaegen.dk