hejsa jeg er en pige på knap 27år og vil utrolig gerne ha rettet mit overbid. det er så slemt at jeg ikke kan holde min mund lukket, da læberne ik kan nå helt sammen uden at jeg klæmmer dem meget sammen, det gør mig utrolig ked af det, fik tilbudt at få rettet tænderne da jeg var 14, men ville ikke udsættes for mobning, (blev mobbet meget, og holdte ik til mere)
men i dag er jeg mega ked af mit overbid og vil gerne ha det rettet, men mit spørgsmål er om man skal ha togskinner på eller om man får en bøjle og noget nakketræk.
for vil også synes at det er pinligt at rende rundt med togskinner som 27 årig og arbejder også som tjener og så kan man jo ikke rende rundt med togskinner på et fint hotel.
jeg håber du kan svare på mit spørgsmøl
hilsen karina


Kære Karina.
M.h.t. dit overbid: prøv at finde en specialtandlæge i nærheden af hvor du bor og få en konsultation. Han eller hun kan fortælle dig om de måder, man kan rette tænder på, uden at man absolut ligner "en værktøjskasse på udflugt".
Nakketræk vil du IKKE blive udsat for! De dimser, man sætter på tænderne, fås  nu i glasklart materiale istedet for metal. Hvis dit overbid er så slemt som du selv beskriver, skal du dog nok være forberedt på, at der muligvis skal fjernes 2 tænder i overkæben, så fortænderne i overkæben kan trækkes tilbage.
Man kan faktisk også blive behandlet med bøjler på bagsiden af tænderne - dog er det meget dyrt.
Men som sagt: prøv at finde en specialtandlæge i tandregulering og få en konsultation.Overbid kan faktisk forværres med alderen - og det er nemmere at rette tænder, jo yngre man er.
Held og lykke med det!
Elisabet Højensgård, specialtandlæge
se evt. www.ortolis.dk
www.spoergtandlaegen.dk