Hej..
Skriver til jer da jeg var inde og læse på jeres side vedr. overbid.
Har overbid og har været hos speciel tandlæge og fået pris samt ca tid på hvor længe, man skal regne med at gå med bøjle.
Ca 1 års tid ville han regne med. der skulle trækkes 2 tænder ud.. Jeg må sige jeg har langt det lidt på hylden, da jeg også hørte prisen. omkring 40.000 kr men det skulle også være med indvendige bøjler!
Læste på jeres side at overbid vil blive mere synligt med alderen..
Mine spørgsmål lyder så:
Hvor længe er det tydeligt at man mangler 2 tænder- og er det altid nødvendigt at trække tænder ud?
Mener han sagde mit overbid var 6 mm.
Er der en side på tandlæger hvor man kan sorterer gode fra dårlige?
Syntes at have læst på jeres side at man skal gå med bøjle i 2 år! Er der forskel på hvor længe bøjler skal sidde?
Kan det svare sig at få det lavet i Sverige?
 
På forhånd tak for hjælpen.
 
Vh Susanne V


Dine spørgsmål er svære at svare på, fordi jeg ikke har set dig - men én ting kan jeg dog sige: Hvis du har fået tilbudt en behandling med indvendige bøjler til 40.000 - så er det ikke dyrt - forudsat, at vi snakker om bøjler på begge kæber. Jeg ved, at mine københavnske kolleger tager 70.000 for over- og underkæbebehandling.
M.h.t. hvor længe det er synligt at man mangler 2 tænder: man kan få sat noget tandfarvet plast på tænderne ved siden af det "hul", hvor tanden mangler - så ses det knapt så meget.
Sider, hvor man kan se gode og dårlige tandlæger? Tjo - der er vist noget om det. Ring evt. til Dansk Tandlægeforening og spørg.  Tlf. 70 25 77 11.
Om behandlingen skal vare 1 eller 2 år afhænger helt af tandstillingsfejlen - som jeg jo ikke har set. Og m.h.t. om der altid skal trækkes tænder ud: nej - det skal der ikke altid, men hvis du har fået at vide, at der skal i dit tilfælde, er det jo nok rigtigt.
Til sidst: Om det kan betale sig at få lavet det i Sverige? jeg aner det ikke - men du skal lige tænke på, at du skal have bøjlen strammet hver 4 - 6 uge - så det er mange gange, du skal til Sverige, hvis du får lavet det der!
venlig hilsen
Elisabet Højensgård
Specialtandlæge i tandregulering