Hej!!

Jeg har lige læst et brev og et svar herinde om blister. Jeg var lige ved at græde, fordi jeg aldrig før har læst eller hørt om noget konstruktivt til at lindre eller at fjerne blisterne, omend det kun er for en tid. Jeg har ellers prøvet alt og gået hos Siri på tandlægeskolen som forsker i det (jeg fik dog ikke fulgt ordenligt op på det senere, da det var enormt omstændigt at få min daværende læge til at samarbejde og vidersende mig til diverse undersøgelser) Jeg har igennem de sidste tre år været konstant ramt af de store blister på 2-3 cm og som har været så dybe at jeg ofte har været rød på ydersiden af min kind og de har lavet dybe krater. Jeg har haft et sted imellem 3 og 7 ad gangen og nogle gange har jeg haft dem helt ned i halsen, de varer i snit 2 måneder ad gangen og ofte afløser en ny blist, en ikke helt forsvundet en. Jeg har inden for det sidste år dog haft tre usammenhængende uger hvor jeg ikke har haft en blist. Jeg vil sige at det har været så slemt at jeg er invalideret af det. Jeg har i perioder vænnet mig til smerten, men pludselig bliver jeg angrebet steder hvor de ikke før har været og så starter det utålelige smertehelvede op igen. Jeg bliver samtidig også ramt af små feber og hævede kirtler og diverse infektioner i munden. Jeg har et spørgsmål? de sidste måneder har jeg været ramt ovenpå tungen, det siges at man ikke kan blive ramt der, men der er jeg, er det noget i har oplevet før? jeg har lige nu en snart udbrændt blist på oversiden og det er det mest smertefulde jeg nogensinde har oplevet. Jeg er pt bosiddende i Thailand, pga nogle studier, hvilket er lidt ærgeligt, da jeg godt ville ha' vist min nye læge dette her forum. Endnu et spørgsmål: i skriver herinde at det er en sygdom som altid brænder ud, hvor længe tager det?? Jeg er 40 år og har som sagt haft det de sidste 3 år konstant, siden jeg fødte tvillinger. Jeg har selv en mistanke om at det startede i forbindelse med hormon spiral jeg fik sat op, det er også først efter at jeg fik den fjernet, at jeg har haft de tre usammenhængende uger hvor jeg har været symptom fri.

Ja, det blev lidt langt, men det er også en sygdom der har påvirket min nattesøvn mit parforhold og mit sociale liv, ja mit arbejdsliv og mit liv i det hele taget. Som det er nu har jeg ikke kunnet tale i tre uger, hvilket er meget upraktisk på en studie rejse. Hvilket medicin vil du foreslå?  jeg har prøvet andolex, jeg har spurgt efter det på apoteket i Thailand, men det findes ikke her. Jeg har ellers ikke haft brugt det i nogle år, men efter at være blevet ramt på oversiden af tungen, vil jeg gerne ha' noget smertestillende igen, og så 1800 miligram herpes medicin 2 gange dagligt, med tvivlsom effekt. Jeg blev engang foreslået binyrebarkhormon i form af astma spray, men fik det aldrig.

Lige nu bruger jeg noget gel, jeg fik på apoteket hernede, som hedder bonjela, det gør så sindssygt ondt når jeg smører det på så jeg tror jeg besvimer hver gang, men jeg kan mærke at det renser som klorhexidin og efter 10-15 min lindrer det smerten i et kvarter eller noget, lige nok tid til at noget vand og mad og så prøver jeg igen med herpes medicin, fordi jeg er lidt desperat og det fås i håndkøb.

Nå men jeg håber at du kan hjælpe mig lidt, med nogle svar. På forhånd tak.

 

Med venlig og desperat hilsen

Christina


Tak for dit (lange) brev.

Jeg kan desværre ikke føje mere til end det du kan læse under emnet: STORE BLISTER som findes i oversigten.

Med venlig hilsen

Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk