Hej,
 
Jeg har for ca. 10 mdr. siden fået lavet broer i det meste af munden.
Det har fungeret rigtig, rigtig godt bortset fra 3 tænder (1 bro) i venstre side af overmunden.
Jeg mærker intet til resten af "tænderne" - de føles og fungerer som helt almindelige tænder, men broen i venstre side af overmunden føles som "fremmed" og nogen gange kan de godt vibrere lidt ved tale....
Da jeg havde en midlertidig bro på det sted faldt de også hurtigt ud.
 
Min tandlæge har justeret lidt med slibning og mente, at der var opstået en inflamation pga forkert tryk, men at det hele ville gå væk efter ca. 6 uger efter justeringen.
Hvis dette ikke hjalp, mente han at det var nødvendigt at bore igennem kronerne og foretage en rodbehandling af de berørte tænder.
Tandlægen tog et røntgenbillede, men fandt ingen betændelse eller andet, som kunne være årsagen.
 
Min mening er, at der er tale om at lige denne bro ikke har et ordentlig "fit" og jeg er meget lidt glad for at ødelægge (slå ihjæl) de nævnte tænders rødder/nerver.
 
Jeg vil sætte stor pris på din vurdering.
 
Venlig hilsen,
 
Søren


Hej Søren.
Du skriver ikke noget om smerter fra broen, så det er der vel ikke og derved vel heller ikke tale om en betændelsestilstand, der kan afhjælpes ved en rodbehandling.
For mig virker det mere som om broen ikke sidder rigtig godt fast på et af broankrene. Med andre ord, den er lidt løs det ene eller det andet sted.
Du kan afvente begivenhedernes gang, men det kræver ekstra tandbørstning på broen, da der kan være en spalte mellem krone og tand med retentionsmuligheder for bakterier og madrester.
Altså vent lidt med rodbehandling og få be-eller afkræftet om broen er løs.

Med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk