Hej.

Jeg har for halvanden uge side, fået fjernet en visdomstand i venstre siden af undermunden. Efter operationen hævede jeg op i hele venstre side af ansigtet samt halsen. Nu efter næsten 2 uger, har jeg en knude i kinden/kæben Men tandlæge sagde at det var arvæv som sad på musklen, som ville gå væk med tiden og var ret hurtig med at sende mig videre.

Jeg står nu og tænker, at arvæv forsvinder da ikke? og skal jeg virkelig gå rundt resten af mine dage og ligne en der har et kæmpe bolsje i munden? 

Håber I har et svar.

 

Mvh
Laura


Hej Laura.

Tak for dit spørgsmål.
Jeg tror, det er et hæmatom, der plager dig. Det er en blodansamling i vævet forårsaget af  brud på en vene og udsivning af blod under enten bedøvelsen (nålen) eller selve operationen.
Den optræder hyppigst i forbindelse med fjernelse af visdomstænder i over- eller underkæbe. Uden behandling forsvinder hævelsen som regel i løbet af et par uger.
Der kan ofte ses misfarvning af huden nogle dage senere efter indgrebet. Det forsvinder også langsomt i nedadgående retning.

Dersom knuden ikke er forsvunden i løbet et par uger endnu, må du gå til en hospitalsuddannet tandlæge for nærmere udredning.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spørgtandlægen.dk