Hej
Jeg er en 60 årig kvinde, der fik indopereret 2 implantater i overkæben for ca 2 uger siden.  I forbindelse hermed er der åbenbart kommet en åbning til kæbehulen, hvilket har resulteret i kæbehulebetændelse. Trods antibiotika og punktering har jeg stadig gener, og er endnu ikke afsluttet hos ørelægen.
Jeg var ikke informeret om en sådan komplikation,  og kan ikke lade være med at tænke om det skyldes en fejl fra tandlægens side. Kan du forklare mig hvad der egentlig er gået galt.
Jeg er ikke efterfølgende set af tandlægen, men har været i telefonisk kontakt med ham. Burde der ikke tages rtg. kontrol efter operationen ?
Hvordan er mon chancen for, at jeg kan beholde implantaterne. Er det et større indgreb at få dem fjernet igen?
Tandlægen og jeg havde aftalt en fast pris inden beh., vil det ikke  være rimeligt med en reduktion i prisen, hvis beh. ikke lykkes.
Venlig hilsen 
Susanne
 

Kære Susanne.


Forklaringen er at implantatet er for langt i forhold til bunden af kæbehulen, således at det ved isættelsen er nået op igennem kæbehulens tynde væg og slimhinde.
Det betyder ikke så meget, hvis implantatet placeres rimeligt forsigtigt, så løftes kun bunden af kæbehulens slimhinde.
Der er sædvanligvis rutinemæssigt røntgen efter implantatets isættelse for senere kontrol.
Chancen for at du kan beholde implantatet er god, måske skal du have en behandling hos din ørelæge i form af antibiotica.
Hvis du skal have implantatet fjernet er det kun en lille operation, men jeg tror ikke det bliver nødvendigt.
Hvis behandlingen ikke lykkes, bør du absolut have om ikke fuld kompensation, så ret så meget.
Tal med din tandlæge.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk