Invisalign


Jeg har hørt om disse nye "usynlige" bøjler ved navnet Invisalign. Jeg vil gerne vide mere om denne bøjle, såsom om den virker ligeså godt som de mere almindelige metoder, priser, behandlingstid osv.
Jeg er også meget interesseret i at høre om klinikker i jylland, som bruger Invisalign. Bor selv i Horsens og vil jo selvfølgelig helst finde en klinik i nærheden, hvis denne metode skulle være noget for mig.
Håber på et svar da det vil glæde mig meget! -Især svar på klinikker der bruger Invisalign, da de andre spørgsmål jo kan stilles til tandlægen...
MVH GitteKære Gitte.
Invisalign behandling er bedst egnet, hvis der ikke er for meget pladsmangel. Det går bedst, hvis det er en behandling, hvor tandudtrækning ikke er nødvendig - dog kan en behandling, hvor en lille fortand i underkæben skal fjernes, godt gennemføres.
Behandlingen foregår - som du måske ved - ved at man får en aftagelig gennemsigtig plastskinne på. Den er lavet ud fra ens eget tandsæt - men hvor man har flyttet tænderne en lille bitte smule (0,15 - 0,25 mm). Denne skinne bruges i 2 uger - så får man en ny skinne, hvor tænderne så er flyttet yderligere lidt. Alt efter tandstillingsfejlens karakter kan der være behov for 15  til (det maximale, jeg har oplevet) 54 skinner.
Prisen er høj - meget høj - fordi der er en masse computergenererede modeller, der skal bruges undervejs. Fra 16.000 kr for en kæbe - til 38.000 for begge kæber, alt afhængigt af tandstillings-fejlen. Dog skal pengene jo ikke falde på én gang - som med andre dyre sager indledes med en udbetaling og resten over behandlingstiden.
Til gengæld slipper man jo for at ligne "en værktøjskasse på udflugt" undervejs (min søns udtryk)

Elisabet Højensgård,
Specialtandlæge.
www.spoergtandlaegen.dk