Hej.

Min tandtekniker mener ikke at invisalign eller bøjler på bagsiden af mine tænder vil give et tilfredsstillende resultat. Jeg har et mindre mellemrum på ca. 2-3 mm. mellem tand 2 og 3 i højre side i underkæben. Der er også et mellemrum på ca. 1-2 mm. mellem tand 2 og 3 i venstre side i underkæben. Ydermere er det nederste af tanden lige ved siden af fortanden i højre side i overkæben skubbet 3-4mm. ud pga. for lidt plads mellem de andre to tænder. Resten er vist mindre justeringer. Så har jeg også et mindre overbid. Jeg forstår ikke hvorfor invisalign ikke vil virke for mig da der på invisaligns hjemmeside er vist billeder af tænder i en meget værre tilstand end mine og de er blevet rettet med invisalign. 

http://www.invisalign.com/generalapp/gb/en/caseStudy4.html 

Så jeg kunne godt tænke mig at høre i hvilke tilfælde vil invisalign ikke virke?

C.
Desværre kan jeg ikke helt forstå, hvordan din tandstillingsfejl er. Generelt kan det siges, at trangstillede tilfælde (tilfælde med meget pladsmangel) ikke er så egnede. Hvis tænderne er meget trekantede i stedet for rektangulære, er det også vanskeligt.
Men - du skriver at "din tandtekniker" ikke mener, at invisalign vil kunne virke. Det, du skal gøre, er at få en tid til en konsultation hos en specialtandlæge i tandregulering.Her kan du som regel få et skøn over mulighederne. Der er også den mulighed, at specialtandlægen kan tage nogle fotos af dit tandsæt og sende dem til en "case evaluation" og få et bud på behandlingens egnethed.
Med venlig hilsen
Elisabet Højensgård, specialtandlæge i tandregulering.
www.spoergtandlaegen.dk