Kære tandlæge.

 

I mellemrummet mellem mine fortænder har jeg (synes jeg selv lidt store fyldninger. Kan man dække dem på en eller anden måde, så tandfladen synes hel igen.
I bestemt og skarpt lys, synes jeg at det ser ud, som om mine tænder er ved at gå i stykker, og så bliver jeg ked af det.
 

Et andet spørgsmål:

Min gode nabo mangler to tænder i overmunden efter hjørnetanden i overmunden.


Hvad koster det at få lavet en bro med to tænder på?

Med venlig hilsen

Anny
 
 
 

Kære Anny,

Det lyder som om at den rigtige løsning for dig er at få fremstillet porcelænsfacader på dine fortænder. Det vil dække fyldninger så tandfladen kommer til at fremstå som helt intakt uden smårevner og pletter. Porcelæn er tilmed modstandsdygtig overfor misfarvninger fra kaffe, tobak, rødvin etc. Nogle tandlæger kan fremstille facaden ved hjælp af computerteknologi. Patienten kan derfor være med til at bestemme udseendet samt få behandlingen udført på et tandlægebesøg, (se Spørgtandlægens hjemmeside om porcelæn). Denne behandling er også velegnet, hvis man synes der er for stort mellemrum mellem fortænderne eller man ønsker en anden facon på tænderne.
Behandlingen er enkel. Der slibes 0,75 - 1 mm af tanden hvorefter der tages et computerbillede. Tandens fremtidige omrids tegnes ind, som man nu synes den skal være, og computeren klarer resten med udslibning af en porcelænsblok i den ønskede farve. Facaden fastgøres ved en avanceret adhæsivteknik.
En mere konventionel metode med slibning som ovenfor, derefter aftryk i silikonepasta, midlertidige facader sættes på og aftrykket sendes til laboratoriet og facaderne fremstilles her og sættes på hos tandlægen efter en uges tid.
Mange patienter er blevet meget glade for at få lavet tanderstatninger i porcelæn og flere vil gerne have udskiftet deres fyldninger med porcelæn.

Med hensyn til broen.
Hvis nabotænderne, der skal holde bromellemleddene er vitale, altså ikke rodbehandlede, vil man kunne klare sig med en fireleddet bro, fra 3 over 4 og 5 til 6'eren.
3'eren og 6'eren er nogle gode stærke tænder som fint kan bære en bro.

Prisen vil være omkring 18000 - 22000. incl. røntgen og bedøvelser. Men der er nogen regionale prisforskelle, så spørg dig for.

Håber dette er tilstrækkeligt ellers lad mig det vide.
.

Med venlig hilsen

Axel

www.spoergtandlaegen.dk