Kære spørg tandlægen
 
Mit spørgsmål vedrører hvilke behandlinger som kan afhjælpe en for kort og overaktiv overlæbe som gør at min tandkød ses meget tydeligt når jeg smiler. Problemet skyldes ikke at mine tænder er kortere end normale tænder. Jeg har allerede fået rettet mine tænder da jeg både har haft overbid og manglet 5 tænder, hvilket har betydet at mine tænder egentligt ser pæne nok ud hvis det ikke det var fordi man kunne se ca. lige så meget tandkød i overmunden som tænder når jeg smiler. Det er et problem som gør at jeg ikke bryder mig om at smile eller få taget billeder.
 
Er det derudover muligt at få økonomisk tilskyd til evt behandlingen når man allerede har fået rettet sine tænder i det offentlige system.
 
Med venlig hilsen
 
den 25-årige

Kære 25-årige.
Desværre er det specielle problem, du beskriver, svært at løse uden operation.
Hermed menes en kæbeoperation, hvor overkæben "forkortes" i højden, så mindre tandkød ses. Jeg synes, du skal henvende dig til en bøjletandlæge - "specialtandlæge i tandregulering" for at høre nærmere.
Hvis det skønnes, at du har mange gener af din situation, er operationen og den forudgående, nødvendige bøjlebehandling normalt gratis.
Med venlig hilsen
Elisabet Højensgård, specialtandlæge, Silkeborg
www.spoergtandlaegen.dk