Hej Axel
 
Jeg har for 3 år siden fået boret i 2 sidste kindtand i min overmunden, min tandlæge kom til at bore i nerven på tanden,
tandkødet omkring tanden, har altid været lidt øm, når jeg har prikket på det med en finger,
nu er der opstået betændelse ved tandroden, men betændelsen har fundet vej ud af et lille hul i tandkødet lige over tandroden,
jeg har ikke haft feber, eller haft ondt i tanden, nu gør det bare ikke ondt, når jeg prikker på tandkødet mere.
Kan betændelsen gå væk af sig selv, når der nu er et hul det kan komme ud af, vil betændelsen komme igen, når hullet lukker?
Skal min tand rodbehandles?????
 
Skal til tandlægen på fredag for at få tanden rodbehandlet, men er det ikke nødvendigt, vil jeg helst ikke have tanden
rodbehandlet, så jeg håber på svar inden fredag.
 
 

Mange hilsner Dorte

Hej Dorte.

Når det ikke gør ondt længere, når du trykker på tandkødet, er det fordi betændelsen har nået sådan en størrelse, at den må finde vej ud og tømme sig.
Derved går trykket af, men betændelsen vil fortsat være på tandroden og betændelsen vil ligefrem danne en permanent udførselsgang, en fistel.
Hullet vil ikke lukke sig spontant og betændelsen vil fortsætte med at nedbryde knoglen omkring tandroden. Ubehandlet kan det i værste fald medføre at tanden afstødes.
Bakterierne i den "døde" kanal skal fjernes både mekanisk med rodfile og med desinfektions væske. Herefter, når der er sikkerhed for at alle bakterier er fjernet, rodfyldes og forsegles kanalen. Først da vil fistlen forvinde og knoglen vil langsomt gendannes.

Altså, der er ingen vej uden om. Du må få tanden rodbehandlet.

Med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk