Hej Axel,

Desværre er jeg endt med en slem dry socket efter op af visdomstand i ve undermund tirsdag i sidste uge. Tandlægen havde lovet en ukompliceret udtrækning af den fint frembrudte visdomstand med caries, men det endte desværre med, at han var nødt til at operere og fjerne noget knogle.

På 4. og 5. dagen eskalerede smerterne og jeg måtte have kontakt til vagtlægen som udskrev penicillin, da alm. Smertestillende ikke kunne tage smerten.

Mandag konstaterede min tandlæge så dry socket og lagde meche med eugenol ned. Denne har jeg så fået skiftet dagligt, indtil jeg onsdag forsøgte mig uden, men om aftenen blev det et smertehelvede igen og 600 mg ibumetin + 2 pamol havde overhovedet ingen effekt.

I går blev så lagt ny meche, men i dag var tandlægen ikke meget for at lægge en igen, da det jo sænker sårheling. Jeg skal i morgen rejse på ferie og har fået udskrevet dolol, hvis jeg stadig har smerter. Har fået 3 stk. meche med mig, in case. Hvad tænker du, er det bedst at jeg giver ”hullet” ro og tager dolol for at dulme smerten, eller skal jeg have meche i indtil smerten forsvinder af sig selv. Og hvor længe skal jeg regne med at skulle tage smertestillende?

Tak  for dit svar og din tid.

 

Mvh Lone


Hej Lone.

Som du har erfaret, varer virkningen af eugenol-mêchen ikke i særlig lang tid og det er rigtigt, som din tandlæge også siger, at den nedsætter ophelings hastigheden. Desuden er den jo rigtig god til at samle madrester og bakterier, hvis den sidder for længe.
Så jeg vil anbefale, at du endnu et stykke tid tager smertestillende medicin i form af 2 Pamol, 1 Ibumetin 600 mg og 1 Dolol 50 mg, højst 3-4 gange daglig.
Om en uges tid vil du formodentlig være frisk igen, men undgå tobak og spiritus i større mængder.

God ferie.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk