Til tandlægen.

 

Curasept ads 712 er det en tandpasta, eller er det kun til rensning af proteser ?  Kan I anbefale den mod paradentrose.

Dental gel Klorhexidin 1 procent – hvor ofte må man bruge den mod betændelse ?

Er  elektrisk tandbørste bedre end almindelig tandbørste ?

 

                      Håber I kan hjælpe.

I forlængelse af tidligere tilsendt brev kan jeg fortælle, at jeg er kvinde på 66 år og bor i Ballerup. Ved undersøgelse hos tandlæge blev der konstateret pus ved en rodbehandlet kindtand, som er dækket med en guldkrone. Jeg fik at vide, at den måske skulle trækkes ud, men at tandlægen ville se tiden an i et halvt år. I den mellemliggende tid vil jeg gerne gøre noget selv for at få betændelsen væk, da jeg nødigt vil miste den tand.  Jeg har derfor købt Dental gel Klorhexidin 1 procent og Curasept ads 712. ( Jeg er i tvivl om Curasept kan bruges som alm. tandpasta.)
 
Mit spørgsmål er nu, om det kan hjælpe, og hvordan jeg bedst bruger disse produkter.
                                                                                   
                                                                                                                               Venlig hilsen fra - N


Tak for din mail.

 

Du skriver ikke, hvor det konstaterede pus kommer fra. Hvis det kommer ud på ydersiden af gummen på højde med rodspidsen, er der sandsynligvis tale om en rodbetændelse. Her hjælper Klorhexidin ikke. Der skal der enten foretages  en revision af rodbehandlingen eller en rodspidsoperation.

Hvis det kommer fra tandkødsranden og der er tale om paradentose, har Klorhexidin nogen virkning, specielt på Grampositive bakterier.

Klorhexidin Dental gel 0,1% anvendes på en blød børste, 2 cm. gel, børst 2-3 gange dagligt og lad det sidde på i 5 minutter, skyl derefter med vand. Tandpasta hæmmer virkningen af Klorhexidin. Så du skal ikke bruge almindelig tandpasta lige før eller efter.

 

Curasept ads 712 (AntiDiscolorationSystem) er Klorhexidin, mundskyllevand, der ikke misfarver tænderne. Bruges 2-3 gange daglig.

 

Derudover anbefales brug af tandstikkere, helst af træ, Tandtråd dagligt og Softpick, som er en blød plastic interdental børste/stikker.

 

Hvis du ikke har fået en grundig fjernelse af subgingivale tandsten, det er dem man ikke kan se, da de sidder under tandkødsranden, skal du have det gjort snarest.

 

En eltandbørste et godt hjælpemiddel, der renser effektivt. Der findes flere typer, men mange anbefaler den roterende med runde udskiftelige hoveder.

 

Med venlig hilsen

Axel