Hej igen Axel.

Jeg skrev til dig for et par måneder siden, for at høre efter hvor lang tid det er normalt at have smerter efter en tandudtrækning osv. Og du havde jo ganske ret i, at det drejede sig om dry socket.  Dette er jo nu et forlængst overstået kapitel, men nu dukker der andre spørgsmål op.
Planen er egentlig, at jeg skal have lavet en bro, og det skulle jeg faktisk have været i gang med. Men jeg har endnu ikke taget kontakt til min tandlæge, da jeg stadig er øm på kinden op langs næsen - ikke bylde-øm, men øm. Tror du, det er for tidligt at begynde at "rode" der igen ?????
Hvorfor er jeg stadig så øm der ???
Jeg går og overvejer om det er en god/bedre ide, at få en implantat i stedet for en bro; men er det en god ide, når jeg er keloid-danner ???   Er der størrere risiko for komplikationer ??

Pyh ha, sikke mange spørgsmål, jeg håber du igen vil svare mig, og forresten tak for det forrige svar..

Mange efterårshilsener fra:
Perletand


Kære Perletand.

Jeg synes, du skal vente med den videre behandling til ømheden er helt forsvundet og et røntgenbillede viser normal opheling. Efter en komplikationsfyldt tandfjernelse som den du var ude for, ville jeg i hvert fald lade der gå mindst 3 måneder.
Hvorfor du stadig er øm, kan jeg ikke med sikkerhed sige dig - men der kan måske være tale om et såkaldt sekvester, et delvist afstødt "visnet" knoglefragment i såret hvor tanden sad

Om det skal være en bro eller et implantat ville jeg lade nabotændernes tilstand bestemme.
Forstået på den måde, at hvis de tænder, der skal indgå i en evt. bro er intakte og uden fyldninger, så vil jeg vælge implantatløsningen, idet du derved undgår indgreb på fejlfri tænder.
Det er selvfølgelig min mening og der vil nok være andre tandlæger af anden opfattelse.
At du er keloid-danner, vil jeg ikke tillægge større betydning i denne forbindelse.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk