Min mand har i september 2002 fået påsat en krone på nogle kindtænder - af en tandlæge i Malmø, Sverige. Der blev ikke foretaget rodbehandling dengang.
 
Nu er der konstateret betændelse i en af tænderne, og hans tandlæge i Danmark har sendt ham til Malmø for at få foretaget rodbehandlingen der, da det er en af tænderne under kronen.
 
Tandlægen i Sverige har nu taget røntgenbilleder og er gået i gang med rodbehandlingen (han har boret i kronen!). Min mand har fået oplyst en pris på kr. 2.200,- (svenske) for rodbehandlingen + kr. 700,- for røntgenbilleder. Det synes vi lyder som en meget dyr pris.
1) Lyder prisen rigtig?
2) Der er 2 års garanti på krone-arbejdet - falder denne rodbehandling ind under garantien?
3) Kan man få tilskud fra sygesikringen (kommunen) i Danmark?
4) Er det rigtigt at bore i kronen for at foretage rodbehandling?
 
 
Med venlig hilsen
 
LisbetKære Lisbet.
 
1)Priser på tandbehandling i Sverige har jeg ikke meget forstand på, men sammenlignet med danske priser på rodbehandling af en stor kindtand med op til 3 kanaler og tre røntgenbilleder (normalt for en rodbehandling) lyder prisen højere end en gennemsnitlig dansk behandling af samme karakter ville være.
 
2)De to års garanti går formodentlig kun på selve kronearbejdet. Kan det derimod bevises, at fremstillingen af kronen direkte eller indirekte har forårsaget behovet for rodbehandlingen, kan man vurdere situationen anderledes.
 
3)For at få tilskud fra Sygesikringen skal tandlægen have et ydernummer hos amtet i Danmark. Det har en svensk tandlæge ikke.
 
4)Kan tandlægen ikke få kronen af, er det rimeligt at bore et lille hul og derved skaffe sig adgang til tandens nerve. Hullet kan bagefter lukkes med passende materiale i samme farve og holdbarhed.
 
Men alt dette bør man kunne tale med sin behandlende tandlæge om.
 
Med venlig hilsen
 
Axel
www.spoergtandlaegen.dk