Kære Tandlæge.
 
Jeg håber du kan svare på et efterhånden meget stort problem for mig.
Jeg er ked af at gå til tandlægen fordi min tandlæge har svært ved at bedøve mig ordentligt, hvis jeg skal have lavet bare et lille hul i tanden. Tandlægen mener, at det er mig der spænder og er nervøs, men ærligt talt så spænder man jo netop, når man kan mærke smerten fra en tand, der bliver boret i.
Jeg har prøvet flere typer bedøvelse, og håber, at du kan komme med et forslag til en bedøvelse, der er god til folk som mig, der er meget langsomme om at blive helt lokalbedøvet.
Min tandlæge vil gerne trække mine raske visdomstænder i overmunden ud (de er vokset helt ud), men de generer mig ikke på nogen måde, ud over at tandlægen mener, at de er mere udsat for cariesangreb, men er det virkelig nok argument for at trække 2 tænder ud, der aldrig har voldt mig besvær? Det lyder lidt drastisk i mine ører,- jeg vil helst først af med mine tænder, hvis de ikke står til at redde og gør ondt.
Jeg har ellers pæne og raske tænder, der aldrig har fejlet noget alvorligt.
Mange hilsner fra Anne


Kære Anne.

Tak for dit spørgsmål.
Hvis det generelt er vanskeligt at bedøve dig, kan man forsøge sig med Septocain fra Septodont. Den har jeg selv gode resultater med, hvis der er problemer med gennemslagskraften.
Ellers er det væsentlige, at man har eller tager sig tiden til at sikre sig, at der virkelig er opnået effektiv bedøvelse, før man går i gang med behandlingen.

Før injektionen bedøves slimhinden med overfladeanalgesi, der smøres på indstiksstedet.

Lokalbedøvelsen kan i mange tilfælde suppleres med lattergas.

Med de bedøvelsesmidler, der findes på markedet i dag er det bestemt muligt at opnå total smertefri tandbehandling.

Jeg synes som du selv, at der ikke er grund til at trække dine visdomstænder ud med begrundelse i fare for cariesangreb.
Behold du dem, indtil der eventuelt opstår problemer med dem.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk