hej.. er simpelthen møg tandlæge skræk, skal for først gang have boret i et hul, som har lagt sig et stykke nede i tanden.. jeg er meget ræd for det, og ville høre hvad der er bedst. Lattergas er jo ganske fredeligt, men skulle vidst ik hjælpe så meget. Jeg overvejer derfor at få en sprøjte med bedøvelse, selvom jeg er skrækslagen for sprøjter.. Det er min inderste kindtand, og vil høre om en sprøjte ik er nok, og hvor lang tid det tager. Er simpelthen så bange for det, så det er vigtigt for mig om det varer 5 eller 20 sek.
Hvor skal jeg helt præcis have den? på det yderste tandkød ved siden af tanden?
Håber du vil svare meget hurtigt.
På forhånd tak...
Trine...


Hej Trine,
hvis det er dit første hul overhovedet, er det nok ikke så stort. Der er stor forskel på folks smertetærskel. Nogle får ordnet hullerne uden nogen form for bedøvelse. Andre klarer sig med enten en sprøjte eller lattergas eller en kombination.Før tandlægen bedøver med en injektion bliver der i de fleste tilfælde smurt lidt overflade bedøvelse på indstikstedet. Med den rigtige teknik kan bedøvelsen lægges aldeles smertefrit.
Hvor bedøvelsen lægges afhænger af pågældende tand. I overkæben som regel over tanden i det løse tandkød, mens man i underkæben lægger bedøvelsen langt tilbage i mundhulens kind.
De nåle, der bruges er ganske tynde og fine. Selve bedøvelsens virkning er ca. en halv til en hel time, hvor det føles som om området "sover".
Er du meget angst kan du af din tandlæge få nogle beroligende tabletter før behandlingen.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk