Hej Alex,

For tolv år siden fik jeg en seksårs tand i undermunden rodbehandlet. Havde
aldrig derefter problemer med den men for ca 4 år siden revnede fyldningen
og jeg fik en krone på. Kronen faldt af for to år siden, men blev sat på
igen. Alt sammen uden smerter og andre problemer.  Pludselig for ca to
måneder siden føles den for høj og bliver ekstrem følsom. Min tandlæge sagde
at han ikke kunne se noget på røntgen, var i tvivl om noget der kunne ligne
en  lille revne, men den som også var på røntgen da kronen faldt af to år
tidligere og derfor regnede han ikke med at det var en revne. Jeg får
pencillin fordi det dunker i den og det er tiltagende. Da jeg bliver urolig
over ikke at have en løsning opsøger jeg en anden tandlæge. Han siger han
ikke er tvivl om at jeg ska have en rodspidsoperation, hvilket jeg så får
bare 6 dage senere.(min første tandlæge er helt informeret og indforstået
med dette) 6 dage efter operationen synes jeg at alt går fremad, ringer og
siger det til tandlægen og stort set som jeg lægger røret "bryder helvede
løs igen". Jeg har nu præcis de samme symptomer som før operationen bare
forstærket....Nu er jeg for alvor stresset - jeg skal til Australien om 12
dage. Jeg tager pencilin igen, hvilket tager det værste, men tanden er
stadig høj og meget følsom og jeg har det ikke helt godt. Min første
tandlæge siger nu, at han hele tiden havde troet mest på at der er en revne
i den. Det var meget svært at se noget betændelse  rodspidserne, men med
lidt god vilje kunne man måske godt finde lidt........argh
Bør jeg få den trykket ud ? Jeg er 42 og tanken om et implantat skræmmer mig
meget. Men min tand er jo efterhånden temmelig amputeret ;o(

Venlig hilsen

Marianne M

Hej.

Du har ofret nok, både økonomisk og hvad angår plagsomhed med den tand.Også i betragtning af, at du skal på en større rejse, som nødigt skulle påvirkes af en smertende tand, synes jeg du skal få tanden fjernet.
Når tanden, som du siger føles for høj, skyldes det at der er betændelse på rodspidserne.
Du behøver ikke at være bange for et eventuelt implantat, det kan gøres absolut smertefrit og er en god løsning, dersom du efter en periode uden sekseren overhovedet synes du har behov for en erstatning for tanden.
Så god rejse, men få tanden ud først.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk