Tandlægeskræk og sandblæsning

Hej Axel
 
Jeg lider af tandlægeskræk, og er selvfølgelig derfor meget bange for at gå til tandlægen! men trods min frygt for tandlægen går jeg der hver eneste gang jeg bliver indkaldt. Min gamle skoletandlæge var utrolig god til at hjælpe mig igennem mine besøg og når jeg skulle bores fik jeg noget lattergas for at få mig til at slappe af. Så ind til den dag jeg fyldte 18 år så gik det fint med håndteringen af min tandlægeskræk. Jeg blev så henvist til den eneste registrerede tandlæge der specialiserer sig i folk med tandlægeskræk.
 
For 4 måneder siden tog jeg der op for første gang. Jeg fik udleveret et spørgeskema hvor jeg skulle prøve at beskrive hvad det er der gør mig bange (hvilket er meget svært!!). Vi snakkede derefter om det og det hele forløb rigtig godt indtil.... Ja vi sulle igang med behandlingen og det første hun gør er at stikke det spidse instrument de bruger til at undersøge tænderne med ind i min mund, selv om jeg siger at jeg er virkelig bange for instrumentet!! Når men alt i alt så ender det med at jeg ligger grædende og spjæntende i stolen i et kvarters tid end til hun er færdig, hvor efter jeg får at vide at alt ser fint ud. Jeg går hjem meget rystet, men tænker hun ved nok bedst... Og dog, fordi i dag var jeg så oppe hos hende igen og det endte også med en smule spjætten og græden, dog ikke så meget fordi jeg havde lovet min kæreste at prøve at slappe lidt af. Han tager nemlig med mig til hvert besøg for at støtte mig igennem det. Når men det hele slutter med at hun siger at jeg har 3 huller. Så spørger jeg hende hvordan sørgen der kan komme 3 huller på 4 måneder?? Hun svare det er der skam heller ikke de var der allerede første gang. Ja og en ting der er sikkert det er at jeg aldrig går op til hende mere. Fordi ikke nok med at hun gemmer hullerne for mig, hun siger så også at dem klare vi bare med lidt bedøvelse, hvilket får mig til at flippe helt ud, da det var en fejlbedøvning der satte hele denne skræk igang.
 
Når men for at forsøge at gøre denne lange historie lidt kortere så går mit spørgsmål egentlig ud på at jeg havde hørt om en tandlæge i københavn der foretager sandblæsning og så tænkte jeg på om du ikke kunne henvise mig til ham eller hvis ikke du kender ham, så måske en anden på sjælland?? Hvis der nu ikke findes nogen så kan jeg også nøjes med en der har forstand på tandlægeskræk i københavnsområdet og som bruger lattergas.
 
Håber du kan hjælpe mig
Venlig hilsen

Jeannette.


Kære Jeanette.
 
Sandblæsning er nok ikke meget udbredt og efter min mening bedst egnet til overfladiske huller i fortænder og glatflader i øvrigt.
 
Jeg kan give dig navnet på en der tager sig af tandlægeskræk-patienter i dit område og som anvender lattergas.

Navnet er sendt direkte til Jeannette. Håber du kan bruge denne, ellers må du henvende dig igen.
 
Med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk