Hej

Jeg har været ved min tandlægen og jeg vil gerne have skifte mine 2 sidste sølvplumper ud med plastik, jeg er 55 år og fik i år 2018 lavet flere implantater, tandblegning osv. Ingen sygdom i munden,  min tandlæge finder ud af via røntgenbillede at der er lidt betændelse på roden af den ene tand og den skal rodbehandles, ”det er den bageste kindtand i overmunden”    hun finder også ud af, at jeg har et lille hul i tandkødet øverste oppe ved denne tands tandrod, jeg bliver meget rystet over det, behandling af denne tand vil min tandlæge kontakte mig med, måske skulle jeg have en mindre operation, jeg tænker selv en rodbehandling og så vil hulet selv hele når alt betændelse er væk evt. blive syet.

Så derfor vil jeg gerne høre dig, hvad er behandling for sådan en problemstilling, jeg har aldrig hørt om hul i tandkødet og jeg har aldrig haft smerter i denne tand, håber du kan hjælpe mig

Med venlig hilsen

Le. Hej Le.

Årsagen til hullet i tandkødet er at betændelsen fra tandroden har banet vej gennem den tynde knogle og ligefrem har etableret en kanal hvor igennem betændelsen kan få afløb.

Når betændelsen således får afløb og ikke presser, er det grunden til at du ikke har smerter der.

Når du har fået tanden rodbehandlet, vil hullet lukke til igen.Med venlig hilsen

Axel Tulinius