Kære tandlæge.
 
Jeg har skrevet for nogle dage siden, men kan ikke finde svar. Jeg er ny på nettet, så det er nok der fejlen ligger.
Jeg startede med en rodbehandling først i august. Min tandlæge sagde der ikke var blodtilførsel, så hun mente tanden var død. Efter lang overvejelser blev den rodbehandlet, og der blev lagt noget midlertidig over. Det murede og gjorde faktisk meget ondt en stykke tid efter. Da der efter flere besøg ikke var bedring, gav hun mig Surlid til 10 dage den 21-8. Da de var gået godt og vel, vågnede jeg med så mange smerter en nat i det halve hoved. Jeg tog 2 Panodil, hvorefter jeg kunne mærke det kom fra tand. Igen afsted, hvor hun sagde, jeg skulle på sygehus akut, da hun ikke kunne se noget på røngten. Sygehustandlægen sagde det var en indkapslet byld oven over den tand. Jeg fik nu Surlid og Metronidazol den 19-9. Igen gik det galt da jeg var færdig. Den 23-9 var jeg atter hos egen tandlæge, som stadig ikke kunne se noget, så jeg fik de samme piller engang til. Jeg spurgte om en henvisning til sygehus, men hun sagde jeg bare kunne gå derop, for de kendte mig. Det mener jeg ikke jeg bare kan. Egen tandlæge holder ferie nu, Tanden er lukket i rødder, men der er noget midertidig over endnu, da jeg ikke vil have den gjort færdig før den er i orden.Jeg tager en pille mindre af hver, da min mave ikke er glad mere. Det er stadig meget ømt i kæben, og tanden gør ondt.
Nu skal jeg til at holde med medecin, og kan man så ringe til en anden tandlæge, når jeg er midt i behandling, for sådan kan jeg ikke gå i 14 dage. Jeg har prøvet ringe til en, men de sagde at jeg skulle få den gjort færdig ved egen tandlæge, når hun kom. Kan det virkelig passe, man ikke kan få en anden til at se på det, når det gør så pokkers ondt.
En lang skrivelse, som jeg håber du vil hjælpe mig med.
 
Med venlig hilsen
Kamma

Kære Kamma.

Det er lang tid, du har gået med tandpine, synes jeg.
Selvfølgelig skal du lade en anden tandlæge se på sagen. Og det er bestemt rimeligt, at det bør gøres.
Der kan være flere muligheder for at det stadig giver smerter. En er, at der kan være en ubehandlet rodkanal, som ikke er særlig tydelig på røntgen.
Du skriver ikke hvilken tand det drejer sig om, så mere præcist kan jeg ikke udtale mig.

Men find en anden tandlæge, forklar dine problemer som her, så findes der en løsning på dine problemer.

Du skal ikke finde dig i at fortsætte med at have smerter.


Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge,MPH