Kære Axel
 
 
Fik i marts fjernet +6 i venstre overkæbe efter tandlægefejl under opbygning til krone, tanden var i forvejen rodbehandlet i 2005 og havde dels været knækket et par gange.Den pågældende tandlæge perforerer en rod ved opbygning, hvilket naturligvis afstedkommer mange smerter.  Dette opdages af anden tandlæge jeg kontakter , og jeg er  nu tilkendt erstatning i form af bro eller implantat.
 
Problemet er bare ,at smerterne har fortsat og fortsat, og efter at have kontakte adskillige tandlæger
valgte jeg at rodbehandle +7 i fredags, da jeg havde smerter derfra.  Det har været min klare fornemmelse i de sidste 2-3 måneder. Og dette gjorde jeg selv om der ikke var klinisk bevis for rodbetændelse eller nervebetændelse. Der var dog en kalksten som tandlægen mente kunne komme p.g.a. langarig irritation af nerven.
Før jeg tog beslutningen havde prøvet at få lagt zink med eugenol ned og fik for cirka en måned siden lagt plast ned, for at "lime evt. revner"  Men hver gang der har været rodet i den tand har smerterne været tiltagende.  Har tage smertestillende og sovepiller siden marts måned.
 
Min situation er så at jeg nu står fortsat med smerter efter rodbehandlingen, de er ikke specielt aftagende, tager fortsat kombination af ipren/panodil sammen med sovepille.  Er ved at miste modet, skal snart på ferie og i det hele taget har min dagligdag været meget svær i flere måneder.
 
Jeg er ret fortvivlet , har undervejs  i processen også fået en CTscan af bihulerne, som dog viste noget fortykkelse af slimhinden i bunden af venstre bihule, men ikke noget der fik øre/næse/halslægen til at stille nogen diagnosen.  Har heller ikke særskilt haft problemer med bihulerne.
Spurgt en Kæbekirurg hvad han kunne se, mente måske  der kunne være en cyste, men havde radiologerne så ikke skrevet det i deres undersøgelse. ?
 
Der må da være nogen specialister i Danmark som kan hjælpe mig med problemet. Kender du nogle?
 
Hvad kunne denne pudeformet fortykkese i bunden af slimhinden betyde ? Det er jo ikke noget som kommer op på alm. røntgen.
 
Kan en rodbehandling give eftersmerter  i mange dage efter, eller er det vævet omkring som er hævet eller irriteret og måske har været det hele tiden, i så fald er rodbehandlingen jo nytteløs, men hvad er behandlingen så ?
 
Vill det være en idé at tage Metronidazol, som jeg tidligere har fået ? Hvis der evt. ligger nogle bakterier og ulmer i kæben.
 
Jeg håber du kan hjælpe mig med nogle gode råd/svar.
 
På forhånd tak
 
 
Anne


Hej Anne.

I dette enkelte tilfælde vælger jeg, at svare dig direkte.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH