Min far har lige været hos tandlæge, hvor det var nødvendigt at fjerne to kindtænder, hvor fyldningerne var faldet ud og tænderne var knækket, så der ikke var andet at gøre. Indgrebet var dog betydelig mere kompliceret end først regnet med og tandlægen kunne ikke få rodstumperne ud. De sidder åbenbart så dybt og går ind under de andre tænder, så tandlægen mener at det er umuligt at få fjernet dem. Mit spørgsmål er om dette er forsvarligt? Kan der være risiko for at der går betændelse i og i så fald hvor stor er denne risiko? Og er der risiko for andre komplikationer hvis man efterlader disse stumper af tandrødderne nede i kæben? 
På forhånd tak for svar. 

Med venlig hilsen S. Sørensen


Hej Søren,
Da tænderne har været så medtagne, at det var nødvendigt at fjerne dem, er det ikke helt usandsynligt, at der kan være en kronisk betændelse på rodstumperne. De bør fjernes.
Bliver de ikke det, skal der føres omhyggelig røntgenologisk kontrol med jævne mellemrum, så man kan sikre sig normale forhold.
Men det bedste er at få dem fjernet.
Din fars tandlæge kan henvise til enten hospitalstandlæge i regionen eller en tandlæge med speciel interesse for kirurgi, hvis han ikke selv er sikker
på et godt resultat.

Med venlig hilsen

Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk