Hej Axel
 
Jeg har fået lavet almindelig rodbehandling for en del år siden, efter ca. 3 år gik der betændelse i roden og jeg blev derfor henvist til specialtandlæge og fik skåret noget af rodspidsen og sat en plombe i.
 
Derefter gik der 3 år så var den gal igen og jeg fik så sidste år foretaget en ny operation og skåret yderligere et stykke af roden og en ny plompe i
(denne gang i plastik ).
 
Nu sidder jeg så idag lørdag og kan mærke at der igen er betændelse i roden.
 
Nu vil jeg så høre hvad du vil foreslå at jeg gør ?
 
Det virker som jeg ikke kan tåle at få cement eller plastik i roden, fordi da jeg fik den sidste operation så fortalte tandlægen mig at mit immumforsvar var gået i krig mod cementen.
 
Hvis det er korrekt så er en tand der bliver boret ned i kæben jo ikke en løsning.
 
 
Hilsen   Per


Kære Per.

Tak for dit spørgsmål.

Du bør få tanden reopereret, hvis det er den, der giver problemet. Enten hos en specialtandlæge eller hos en alment praktiserende tandlæge med erfaring i kirurgi.
Der findes i dag nogle vældig gode stoffer, der er særdeles velegnede til det formål at lukke hullet i rodspidsen.

Er du ked af at løbe risikoen for at operationen ikke lykkes denne gang heller, kan du overveje at få tanden trukket ud og erstattet enten med en bro eller et implantat.
Vælger du implantat-løsningen, behøver du ikke at være bekymret for cementen. Der bruges nemlig ikke cement til at holde implantatet fast. Det "vokser sammen" med den omgivende knogle. Selve implantatet er biologisk neutralt.

Om du skal vælge den ene eller den anden løsning er et temperaments spørgsmål dog også afhængigt af nabotændernes (broankrenes) styrke og udseende.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk