Hejsa Axel,
Jeg har netop i dag været ved tandlængen, men er ikke helt tilfreds med behandlingens omfang (pris), da jeg ikke mener, at jeg har fået det jeg betaler for.
Se, jeg kunne nok være bedre til, at børste mit tandkød og komme helt op i kanten, derfor danner jeg en masse tandsten, som selvfølgelig bliver fjernet hver gang,enten ved en alm. Tandrensning eller udvidet tandrensning – det er for så vidt godt nok.

I dag kommer jeg så et til en dame for første gang, og hun finder så ud af, at jeg skal have taget nogle nye billeder, da dem jeg har er 4 år gamle – fint nok, det finder hun så et huld pga. så det var sådan set meget heldigt, de skulle kun tages hvert 2 år, så det var til at leve med.
Jeg fik en alm. Kontrol fra 26 år, også det var som det plejede. 

Det var der var den store forskel, og som egentlig undre mig en del var, at damemennesket lavede en paradontalbehandling, hvilket jeg har læst mig til er en noget udvidet tandrensning.
Jeg plejer med undersøgelse + tandrensning at komme af med 300-350,- nu lød regningen pludselig på 669,- selvfølgelig skal billederne trækkes fra på næste regning, men det er jo noget dyrere end jeg er vandt til. 

Det der undrede mig er det pludselig skift, jeg har altid fået tandrensning el. udvidet tandrensning, og hvis jeg havde behov for mere, havde min tandlæge gennem mange år sikkert fundet ud af det, det virker på mig lidt som om, at man lige skulle have nogle flere penge krævet ind der, selvom grundlaget måske ikke var derfor.

Hun brugte som undskyldning, at det tog længere tid, men det syntes jeg nu ikke, eneste mærkbare forskel var, at hun brugte en syle ting frem for den der automatiske en, som også tager lang tid hvis det bliver gjort ordentligt.

Jeg har fået af vide massere af gange, at jeg skal børste mit tandkød noget bedre og huske, at komme op i kanten og få belægningerne væk, men det har aldrig udløst en sådan behandling endnu, derfor syntes jeg det virker lidt uldent.

Jeg er flyttet til Midtjylland fra Nordjylland, og har deroppe haft den samme tandlæge i mange år, så det undre mig meget dette pludselige skift.

Nå mit spørgsmål blev vist lidt langt, håber du gider svare alligevel.
                             M.v.h.                             RENÈ


Ja selvfølgelig gider jeg svare.
En parodontalbehandling laves, når tandkødslommerne er over 3 mm. men under 5 mm.
En udvidet parodontalbehandling forudsætter flere tandrodsrensninger når tandkødslommerne er større end 5 mm.
Din tidligere tandlæge har nok været for flink ved dig - økonomisk -. Men ihvertfald er behandlingen og prisen helt efter bogen.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
www.spoergtandlaegen.dk