Hej Axel,

 

Jeg arbejder i Tyskland og går derfor til tysk tandlæge. ( har valgt en dansktalende som er uddannet i DK.)

 

Jeg har været igennem et forløb i forbindelse med en tand som skulle rodbehandles. Lidt info om forløbet:

Rodbehandlingen startes d.07.08.15 der ligges en midlertidig fyldning og der gives en ny tid til d.16.09 ( syntes det var et lidt langt interval men fik at vide det var helt fint.)

 

Havde stærke smerter de første dage hvor tanden føltes for høj, det normaliserede sig indtil slutningen af perioden hvor det opstod igen. Det betød at tanden igen blev ”renset ud” d.16.09 og endnu en

Midlertidig fyldning blev lagt. Samme eftermiddag aften opstod stærke smerter og en tandbyld opstod, denne punkterede heldigvis i løbet af natten og en medicinsk smag opstod. (ikke en betændelsesagtig smag?)

 

Troppede op hos tandlægen næste morgen og fik stærk penicilinkur 10 dage.

 

D.02.10 bliver tanden færdigbehandlet med en plastfyldning. Der bliver afslutningsvis grundet lovgivningen får jeg at vide, taget et røntgen. Tandlægen har ikke tid at se på dette men de vil melde sig i fald der, undtagelsesvis skulle

være noget at bemærke.

 

D.09.10 bliver jeg ringet op af en klinikass. som siger at jeg skal have lavet det om, i og med de kan se på røntgenbil. at der er fyldt for meget fyldning i, sådan at det ligger længere nede end roden af tanden…!!?

Jeg får en ny tid d.03.11

 

Jeg tænker det er noget rod at det må være med en vis risiko for tanden, at det hele skal bores ud igen.. Og hvordan vil de få det hele op og og.??

 

Tanden giver ikke problemer p.t. – Hvad er risikoen ved at gøre noget eller undlade dette. Er det nødvendigt at åbne op og arbejde med den igen.?

Vil det give mening at jeg få en anden tandlæge til at se på tanden eller.?

 

 

 

Må jeg bede om dine uvildige kommentar til dette og nogle gode råd..

 

På forhånd mange tak 

 

<>Hilsner AnitaTak for dit spørgsmål.

Alt andet lige er det bedre med et overskud af rodfyldningsmateriale end underskud, da det er afgørende for en god behandling, at apex eller tandrodsspidsen er tæt.
Et overskud vil med tiden forsvinde og ikke give problemer, da materialer man bruger til rodbehandling er biokompatible.

Så mit råd til dig er at se tiden an. Få tanden røntgen undersøgt  evt. hver andet år så man kan vurdere om situationen er stabil.


Med venlig hilsen
Axel V. Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk