Jeg påbegyndte en rodbehandling hos min tandlæge den 4 dec. 2003. Det var meget smertefuldt og rimelig svært at få bedøvelsen til at virke. Tandlægen vælger at stoppe da hun er igennem til roden og ligger et præperart ned i tanden, med den besked til mig at jeg skal komme igen 14 dage senere. Næste morgen vågner jeg med ulidelige smerter og må kontakte tandlægen igen, som udskriver Metronidazol 1 tab. 3 gange daglig i 3 dage samt Vepicombin 1 tab 3 gange daglig i 6 dage for som hun sagde, så var der også en del puds og blod da hun kom igennem til nerven, samt at man på røngten kunne se der var betændelse på rodspidsen. En uge før jul bliver rodkanalerne renset ud og midlertidig rodnåle plaseret i tanden. Mellem jul og nytår må jer søge tandlæge akkut (vagthavende tandlæge) da er mine smerter så ulidelige at tandlægen åbner tanden og skylle flerer gange, igen for jer ordineret Metronidazol og Vepicombin.
I slutningen af Januar i år er jeg igen hos ejen tandlæge, han prøver en sidste gang at rense med rodnålene, men mener ikke der kan renses mere da di yderste rodspidser jo ikke kan nås'. Der er ro i tanden i hele 2 måneder og så bliver der taget aftryk til en krone, men så er den gal igen og nu er kronen på.
Jeg køre igen på før overnævnte tabletter. Og kæben gør ondt, tanden gør ondt, røngten viser at der igen er en lille opklaring på rodspidsen. Hvad gør jeg. Lige nu har jeg mest af alt lyst til bare at få møjet trukket ud, men min tandlæge vil vendte til August- September for at se hvad der sker og så måske få taget et par røngtenbilledere hen ad vejen. Hvad er prognosen for denne møjtand, det er en 6er i undermunden.
Venlig hilsen. Tandsmerte
   

 
Hej Tandsmerte.

Hvis der er tale om, at det yderste af rodspidserne ikke kan nåes på konventionel vis og du gerne vil bevare tanden er der jo mulighed for operere.
Der lukkes op gennem slimhinden og de nederste stykker af rødderne med nervedeltaet skæres bort, hvorefter der lægges en fyldning i rodspidsernes amputationssted.
Det skulle kunne klare det.
Tal med din tandlæge om det eller søg en specialtandlæge i hospitalsodontologi og få hans/hendes vurdering og pris.
Livet er for kort til årevis tandpine i den samme tand.

Med venlig hilsen

Axel
www.spoergtandlaegen.dk