Igennem et par uger havde jeg haft smerter i en tand, og jeg konsulterede derfor min tandlæge.

Han konstaterede, at der var et hul under en gammel fylding, og at det muligvis ville blive nødvendigt med en rodbehandling. Han ville dog i første omgang prøve at få roden til at trække sig, så en rodbehandling kunne undgås. Resultatet af behandlingen skulle kontrolleres efter 3 måneder.

Jeg har nu gået i godt 2 uger efter behandlingen og må indrømme, at jeg har vedvarende smerter i tanden. Jeg må således dulme smerterne ca. hver 6 time med en Ipren. Kan det være rigtigt, at det skal forløbe sådan eller hvad? 3 måneder synes lang tid, men det kan måske være, at smertn pludselig forsvinder og rodbehandling udgåes eller hvad?

Med venlig hilsen

T B A


Det lyder som om der er betændelse i tandnerven (pulpitis) og når du har gået så længe med smerter, der er medicinkrævende, kan du efter min mening lige så godt få tanden rodbehandlet nu og blive smertefri.
I nogle tilfælde kan der laves det der heddder en overkapning af den blottede nerve i tanden ved at behandle såret på pulpa med en kalciumholdig pasta og så vente på at tanden danner "låg" over nerven med nydannet dentin (tandben). Herefter kan den forsynes med en passende fyldning.

Men -- smerterne burde være ophørt nu, hvis du har fået den optimale behandling, så - få en ende på det.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH