Hej

Dejligt man kan sende spørgsmål her.

Jeg fik i sidste uge rodbehandlet en tand, der havde været smerter i. Det viste sig, at der var hul ned til nerven under den gamle sølvfyldning. Jeg fik at vide, at de puttede noget "midlertidigt" i tanden og jeg så skulle have en ny tid 14 dage efter.

Der blev ikke oplyst om, at jeg skulle "passe på" tanden.

Jeg spiste dog primært med tænderne i den anden side i de efterfølgende dage - alligevel skete der dét, at jeg pludselig kunne mærke at et stykke af tanden knækkede - det "knasede". Jeg tog til tandlægen dagen efter. Der var knækket et stort stykke af tanden langt ned mod roden i den ene side. De sagde, at de ikke kunne sætte en krone på så - og trak herefter tanden ud!!!!!! Jeg kunne så komme om 3 måneder for at finde ud af hvad jeg så ville.......

Er det ikke forkert, at jeg ikke er blevet oplyst om, at jeg skulle passe på tanden. Jeg kan nu forstå - efter at have prøvet at sætte mig ind i tingene - at tanden har været boret helt ud og kun har haft kanterne. Hvis tanden er så udsat indtil rodbehandlingen skulle laves færdig burde der så ikke være sat en beskyttende "hætte" på??

Hvad gør jeg nu. Kan/bør jeg klage?

På forhånd mange tak for hjælpen.Venlig hilsen

Laila


Hej Laila,

Jo der burde helt bestemt dels være foretaget en afkortning af tandens højde og dels sat en hætte over til at forhindre det, der er sket.
Du burde også have været bedre informeret.
Jeg synes godt du kan klage til din tandlæge. Det er helt elementært at foretage nævnte tiltag.
Du har vel ikke betalt for både rodbehandling og ekstraktionen??
Selv om tanden er knækket dybt under tandkødsranden, er det da ofte muligt at fremstille en krone, det kræver blot lidt længere tid og forberedelse.

Med venlig hilsen

Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk