Hej!

 

Jeg har været ved tandlæge for at få lavet et hul i en kindtand. Jeg havde ingen smerter i tanden overhovedet før tandlægebesøget. Faktisk havde jeg lige skiftet tandlæge og min tidligere tandlæge sagde jeg havde fine tænder og har ikke haft huller i mange år. Så kom jeg ned til hende og efter første besøg sagde hun jeg havde 5 huller. ??? De blev så lavet, for jeg måtte jo tro på hende selvom jeg ingen smerter har haft. Efter hullet i kindtanden er lavet er det begyndt at gøre ondt når jeg tygger. Jeg har så efterfølgende været nede ved tandlægen, hvor hun sleb den til, fordi den måske var for høj. Det hjalp bare ikke.

Nu har jeg været der igen og hun sagde at det nok var en lille fraktur i tanden som gjorde det. Så begyndte hun at snakke om at jeg skulle have en krone på, og det blev lige pludselig ret dyrt. Jeg har ikke fået lavet tanden endnu, men nit spørgsmål er. Hvis frakturen er opstået som følge af tandbehandlingen, skal jeg så selv betale behandlingen eller er hun forpligtet til at reperere følgeskaden???? 

 

Med venlig hilsen

KAP

 

 

 

Hej.

På billedet, der er taget med intraoralt camera i min praksis, ser du nogle alvorlig og smertevoldende infraktioner eller revner under en gammel amalgamfyldning, der er fjernet.

Disse revner kan ikke fremkaldes ved tandlægelig fejl, men er fremkommet pga. at amalgamen gennem tiden er korroderet, fylder lidt mere og således har presset på omgivende tandsubstans.

Gennem de små revner er der mulig forbindelse til tandnerven, hvilket er smertefuldt.

En god plastfyldning kan være løsningen.

Tandlægen kan ikke gøres ansvarlig for de opståede revner.

Med venlig hilsen

Axel Tulinius

Tandlæge, MPH

www.spoergtandlaegen.dk