Hej Axel


Jeg fik for ca et år siden foretaget en 3 kanal rodbehandling i en kindtand nederst i højre side. Der har ik været noget med den siden, men af og til dunker det en lille smule i den. Det gør ik ondt, den er ikke øm på noget tidspunkt men det dunker lidt og det er som om jeg kan " mærke" den, hvis du forstår.
Er det noget jeg skal være bekymret for eller kan det være ligesom fantomsmerter?! Den reagerer heller ik på varmt og koldt.
Så er der mit andet spørgsmål; tandkødet på min nederste venstre hjørnetand har skubbet sig ned så der ligesom er en kant som jeg kan mærke men min negl. Er det farligt? Det er kun den tand og det er ik rødt eller ømt.
Tak for hjælpen!
Mvh Pernille

Hej Pernille.

Det kan godt være fantomsmerter, som du selv er inde på, men der kan også være en fjerde kanal i kindtanden og det er muligvis den, du kan mærke.
Men se tiden lidt an. Og få tanden røntgenfotograferet jævnligt for at konstatere om der kommer opklaringer i kæbebenet omkring rodspidsen, som tegn på en betændelse.

Kanten som du kan mærke er overgangen mellem emaljen og tandroden. Den kan føles når tandkødet trækker sig tilbage. Måske skal du passe på ikke at skrubbe for hårdt med tandbørsten der.
Det er ikke farligt.

Med venlig hilsen
Axel Tulinius
Tandlæge, MPH
www.spoergtandlaegen.dk