Hej Axel.
 

Hvad skal jeg gøre?? Bare vente?
 
D.20 April Skal jeg til tandlægen og have fjernet min visdomstand nede i min venstre side, tandlægen har store problemer med at få den ud og prøver i lidt over 2 en halv time må han opgive og sy mig sammen og jeg var også ret dårlig på dette tidspunkt.
 
Jeg bor på Bornholm, men skal akut til en special tandlæge i kbh og må rejse med første båd næste morgen og har det virkeligt dårligt
 
Jeg  kommer til speciel tandlægen og han fortsætter med operatione,  som også var lidt volsom, jeg fortalte ham at halvdelen af min tunge var følelsesløs fra dagen før i den side hvor jeg fik tanden ud, som om jeg stadig var bedøvet, men han sagde at det kunne tage sin tid og noget kunne være blevet beskadiget.
 
 Nu er der gået ca 4 uger og jeg har stadig ingen følelse i halvdelen af min tunge og nu hvor jeg kan mærke lidt mere kan jeg også føle at indersiden af mine gummer, men kun indersiden i venstre underkæbe også er eller bliver mere og mere følesesløse, faktisk er det præcis halvdelen også.  Jeg kan også kun åbne min mund så meget at jeg kun kan få en finger ind, og det gør frygteligt undt i kæben hvis jeg tygger forkert + det er jo heller ikke nemt at spise,  kan ikke smage noget af det jeg spiser , har en meget mærkelig fornemmelse i munden den ligesom brænder eller føltes som om jeg har skoldet tungen  :-( .har været sygemeldt i næsten 3 uger før jeg var nogenlunde klar til arbejde igen.
 
Håber du kan hjælpe mig  med hvad jeg skal gøre da jeg bliver mere og mere bekymret for hvad der er sket, det er et stort handicap for mig og er rigtig bange for at jeg skal ha det sådan for altid.
 
Mange hilsner  Tina


Hej Tina,

Ja, der er desværre ingen tvivl om at der er sket noget, som ikke var meningen.
Nerveforsyningen til venstre tungehalvdel og venstre underkæbe er kompromitteret ved operationen. Man kan håbe, der ikke er sket en permanent skade.
Du skriver, at du nu fire uger efter kun kan gabe ganske lidt og har smerter ved forkert tygning.

Jeg synes, og det er det bedste råd, jeg kan give dig,er, at få din tandlæge eller læge til at henvise dig akut til en undersøgelse på en kæbekirurgisk afdeling på et sygehus.
Her vil du kunne få besked og kompetent behandling i tilfælde af at der måske kunne tænkes at være brud på kæben.

Med venlig hillsen

Axel Tulinius
Tandlæge, MPH