Hej,
Jeg har i mange år haft paradontose, som er holdt nede p.g.a. regelmæssig almindeli tandrensning - i det sidste halve år har jeg fået foretaget en grundigere rensning med bedøvelse i Sverige.

Jeg har fået en plan fra den svenske tandlæge: udtrækning af fortand 1 i venstre side, udtrækning af tand 2 i højre side, implementering af 5 eller 6 kroner på de blivende fortænder med 2 hængende led for de manglende tænder. Derudover mangler jeg 2 kindtænder i højre side, som foreslås ordnet via implantat. Hvad vil alt det koste i Danmark? Bare sådan cirka??

Jeg har ingen fast tandlæge i Danmark, bor i Frederiksborg Amt - er der et sted man kan henvende sig for at få en vurdering uden måling af lommer osv.

På forhånd tak for hjælpen.  

mvh
Dorthe


Hej.

Dersom behandlingen er som du beskriver skal der fremstilles en bro der har bropillerne 3,1+2,3, som erstatter de manglende 2+ og +1.I alt 6 led a' ca. 4000,- kr pr.stk: i alt ca. 24.000,-
Derudover 2 implantater a' 16 - 18000,- i alt ca. 35000,-
Det skulle blive 59000,-

MEN hvis du har paradentose eller tendens til det ville jeg foreslå dig en aftagelig  tandbro (Unitor), pris ca. 8.600,- til 12.000,- og som kan udvides efter opstået behov.
Du er jo lidt "på den" hvis der ryger en af de dyre tænder.

Selvfølgelig kan alle tandlæger foretage en vurdering af lommer vha. røntgen, men til en dyr og omfattende behandling som den du beskriver, vil jeg ikke anbefale det.

Med venlig hilsen
Axel
www.spoergtandlaegen.dk